Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Το Ισραήλ σχεδιάζει να αντιμετωπίσει τους εξτρεμιστές εποίκους

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δεσμεύτηκε και πάλι σήμερα να αντιμετωπίσει το κύμα των πράξεων βανδαλισμού εναντίον Παλαιστίνιων και Ισραηλινών, με δράστες Εβραίους εξτρεμιστές εποίκους.

«Η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί επιθέσεις με στόχο στρατιώτες, αστυνομικούς, Άραβες, Εβραίους και τεμένη», δήλωσε ο Νετανιάχου μιλώντας από τη στρατιωτική βάση του Εφραίμ, στη βόρεια Δυτική Όχθη, με την ευκαιρία της τελετής ανάμματος του πρώτου από τα οκτώ κεριά της Χανουκά, της εβραϊκής γιορτής των Φώτων.

Την περασμένη εβδομάδα περίπου πενήντα έποικοι εισέβαλαν στη βάση αυτή, κατέστρεψαν οχήματα και μετά επιτέθηκαν σε έναν ανώτατο αξιωματικό του ισραηλινού στρατού.

«Οι ενέργειες αυτές σπιλώνουν την ισραηλινή δημοκρατία που βασίζεται στο σεβασμό των νόμων» τόνισε ο Νετανιάχου, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο.

Την Δευτέρα, άγνωστοι έγραψαν συνθήματα υπέρ των εποίκων και κατά του Ισλάμ στους τοίχους ενός τζαμιού στη Δυτική Όχθη. Η παλαιστινιακή κυβέρνηση καταδίκασε την πράξη αυτή, την έβδομη παρόμοια που σημειώνεται μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.