Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Επικοινωνία Μπάιντεν-Μαλίκι για την πολιτική κατάσταση στο Ιράκ

Η Ουάσινγκτον θέλει τα μέλη της πολιτικής ηγεσίας να κάνουν διάλογο.
Ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, είχε στη διάρκεια της σημερινής ημέρας τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Ιράκ Νούρι αλ-Μάλικι, με κεντρικό θέμα την πολιτική κατάσταση όπως αυτή διαμορφώνεται μετά την αποχώρηση (από το Ιράκ) των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων.

«Στηρίζουμε τον διάλογο ανάμεσα στα μέλη της πολιτικής ηγεσίας» στο Ιράκ, ανέφερε κατόπιν ο κ. Μπάιντεν, ότι είπε στον αρχηγό της ιρακινής κυβέρνησης.

Επίσης, συνομίλησε τηλεφωνικά ο Αμερικανός αντιπρόεδρος και με τον ηγέτη του Κουρδιστάν στο Ιράκ, τον κ. Μασούντ Μπαρζανί, όπως ενημέρωσε ο κ. Μπάιντεν μιλώντας στην Ουάσινγκτον στους πολιτικούς συντάκτες.

Ο κ. Μπάιντεν πήρε, τον τελευταίο λίγο καιρό, πολλές πολιτικές πρωτοβουλίες, για έναν ήρεμο πολιτικό βίο στο Ιράκ, μετά την αμερικανική στρατιωτική αποχώρηση, ύστερα από μια πέραν των οκτώ ετών παραμονή στο ιρακινό έδαφος (οι ΗΠΑ στρατιωτικά παρενέβησαν στο Ιράκ στη διάρκεια της άνοιξης του 2003).

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.