Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Η Άγκυρα ζητεί αναβολή


Cumhuriyet 
(17/3/2009)


Η Άγκυρα, η οποία υποστηρίζει υπογείως την κουρδική διάσκεψη στο Ερμπίλ, ζητεί να πραγματοποιηθεί μετά την επίσκεψη του Προέδρου Γκιούλ στο Ιράκ, 20 – 21 Μαρτίου, αλλά και μετά την επίσκεψη Ομπάμα στην Τουρκία μεταξύ 6 – 7 Απριλίου.
Έγινε γνωστό ότι το θέμα αυτό μεταφέρθηκε και στον Πρόεδρο του Ιράκ Ταλαμπανί, ο οποίος βρίσκεται στην Τουρκία για το Ε΄ Παγκόσμιο Φόρουμ Υδάτων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εξελίξεις γύρω από την κουρδική διάσκεψη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Ερμπίλ, μετά από πρωτοβουλία του Μεσούτ Μπαρζανί, παρακολουθούνται εκ του σύνεγγυς τόσο από το Τ/ΥΠΕΞ, όσο και από το Γενικό Επιτελείο. 

Επίσης, έγινε γνωστό ότι οι Κούρδοι ηγέτες προσεγγίζουν θετικά το θέμα για μια αναβολή της διάσκεψης αυτής περί τα τέλη Απριλίου ή αρχές Μαΐου. Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ Ερντογάν – Ταλαμπανί, κατά βάση συζητήθηκαν το θέμα του αφοπλισμού της τρομοκρατικής οργάνωσης του ΡΚΚ, ο νόμος περί επιστροφής των μελών της ανωτέρω οργάνωσης στα σπίτια τους, αλλά και το θέμα της κουρδικής διάσκεψης του Ερμπίλ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.