Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Δύο αποφάσεις από το ΕΔΑΔ εναντίον της Τουρκίας


Sabah 
(4/3/2009)

Στη δίκη, που ξεκίνησε μετά την προσφυγή 18 φοιτητών στο ΕΔΑΔ, οι οποίοι το 2002 στο Πανεπιστήμιο Κοτζάτεπε του Αφιόν είχαν ζητήσει ως κατ’ επιλογήν μάθημα την κουρδική, με αποτέλεσμα να τους επιβληθεί ποινή προσωρινής απομάκρυνσης, ελήφθη απόφαση, σύμφωνα με την οποία παραβιάστηκε το δικαίωμα εκπαίδευσης των φοιτητών. 

Στην απόφαση που ελήφθη, χαρακτηρίζεται «άμετρη» η ποινή απομάκρυνσης, που επιβλήθηκε στους φοιτητές, και η Άγκυρα τιμωρήθηκε με καταβολή αποζημίωσης 1.500 Ευρώ στον κάθε φοιτητή. 

Η δεύτερη απόφαση του ΕΔΑΔ ήταν σχετικά με τη δίκη του Ευαγούς Ιδρύματος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κοίμησης της Θεοτόκου στην Τένεδο, για την οποία το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η Άγκυρα παραβίασε το δικαίωμα ιδιοκτησίας του Ευαγούς Ιδρύματος. 

Η Άγκυρα τιμωρήθηκε με καταβολή ποσού ύψους 100.000 Ευρώ στο Ευαγές Ίδρυμα, που έκανε την προσφυγή και, πέραν αυτού, στην καταγραφή του ακινήτου στο όνομα του ενάγοντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.