Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Η Τουρκία δεν θα εμποδίσει τη Γαλλία


French National Assembly hold its session on the government's decision to return to NATO's military command, in Paris, capital of France, March 17, 2009. (Xinhua/Zhang Yuwei)

Türkiye 

(26/3/2009)

Η Τουρκία δεν πρόκειται να δημιουργήσει πρόβλημα, όσον αφορά το θέμα της επιστροφής της Γαλλίας στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ. Η Γαλλία στη Σύνοδο για την 60ή επέτειο της ίδρυσης του ΝΑΤΟ θα επιστρέψει με ανάλογη τελετή στο στρατιωτικό του σκέλος. 

Σε αξιολογήσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από το Γενικό Επιτελείο της Τουρκίας με το συντονισμό του υπουργείου εξωτερικών, λήφθηκε και η απόφαση ότι η επιστροφή της Γαλλίας δεν αποτελεί νομική απόφαση, αλλά πολιτική. Παράλληλα, εκφράστηκε η άποψη ότι η επιστροφή της Γαλλίας δεν έχει καμία ομοιότητα με την επιστροφή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ. Σημειώνεται, μάλιστα, ότι η απόφαση της Γαλλίας για την επιστροφή της στο στρατιωτικό σκέλος της Συμμαχίας πηγάζει από το γεγονός ότι η Γαλλία, μένοντας έξω από τη στρατιωτική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, έχει χάσει την επιρροή της στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.