Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Πακιστάν: Έρευνα για την επιχείρηση κατά του Μπιν Λάντεν

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Γιουσούφ Ράζα Γκιλάνι όρισε μία ανεξάρτητη επιτροπή για τη διερεύνηση της επιχείρησης, κατά την διάρκεια της οποίας Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, στις 2 Μαΐου στο Πακιστάν.

«Ο πρωθυπουργός Γιουσούφ Ράζα Γκιλάνι συνέστησε μία επιτροπή για να διερευνήσει το περιστατικό στο Αμποταμπάντ», την πόλη βορείως του Ισλαμαμπάντ όπου ο Μπιν Λάντεν έχασε την ζωή του, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Η επιτροπή αποτελείται από πέντε μέλη και θα προεδρεύει ο δικαστής Χαβέντ Ικμπάλ από το Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν.

Το πακιστανικό κοινοβούλιο είχε ζητήσει στις 14 Μαΐου από την κυβέρνηση να «ορίσει μία ανεξάρτητη επιτροπή για την επιχείρηση στο Αμποταμπάντ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.