Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Λίβανος: Σε διαδηλώσεις καλεί ο ηγέτης της Χεζμπολάχ

Ο επικεφαλής της σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου Χεζμπολάχ κάλεσε σήμερα σε εθνικές κινητοποιήσεις κατά της αντιισλαμικής ταινίας «Η αθωότητα των μουσουλμάνων», επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ πρέπει να λογοδοτήσουν επειδή σπέρνουν τη διχόνοια μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών.
«Καλούμε σε διαδηλώσεις αύριο στα νότια προάστια (της Βηρυτού) στις 5 το απόγευμα», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα σε ομιλία του που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Μάναρ της οργάνωσης.
«Πρέπει να δείξετε σε όλο τον κόσμο την οργή σας και τις φωνές σας, τη Δευτέρα και τις επόμενες ημέρες», πρόσθεσε.
Εξάλλου ο Νασράλα επεσήμανε ότι: «Μουσουλμάνοι και χριστιανοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί να αποφύγουν τις διαμάχες. Όσοι είναι υπεύθυνοι για την ταινία, με πρώτες τις ΗΠΑ, πρέπει να λογοδοτήσουν».
«Υπάρχουν λόγοι για τις επαναλαμβανόμενες προσβολές εναντίον του Ισλάμ. Ένας από αυτούς είναι να δημιουργηθεί διχόνοια μεταξύ των μουσουλμάνων και των χριστιανών», κατέληξε ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.