Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Ομπάμα κατά Ρόμνεϊ με αφορμή τη Λιβύη


A. P.
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας των ΗΠΑ βρέθηκε χθες το κύμα βίας κατά αμερικανικών πρεσβειών στον αραβικό κόσμο. Την ώρα που οι Δημοκρατικοί -και ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι- επιτίθεντο στον Μιτ Ρόμνεϊ για τις ατυχείς δηλώσεις του, που χαρακτήριζαν «ντροπιαστικές» και «ανάλογες με έκφραση συγνώμης» τις πρώτες αντιδράσεις του προέδρου Ομπάμα στην επίθεση κατά του προξενείου στη Βεγγάζη, ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης εξασφάλιζε τη στήριξη του βετεράνου γερουσιαστή και πρώην υποψηφίου προέδρου Τζον Μακέιν. Ο γερουσιαστής της Αριζόνα χαρακτήρισε «επιπόλαιη» την εξωτερική πολιτική του προέδρου Ομπάμα.
Σε συνέντευξή του την Τετάρτη στο δίκτυο CBS και την εκπομπή «60 Minutes», ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι οι δηλώσεις Ρόμνεϊ δείχνουν «την τάση του να πυροβολεί πρώτα και να στοχεύει αργότερα. Ο κυβερνήτης Ρόμνεϊ δεν φαίνεται να γνωρίζει όλα τα στοιχεία».
Το βράδυ της ίδιας ημέρας σε ομιλία του στο Λας Βέγκας, ο πρόεδρος Ομπάμα είπε ότι έχει ένα μήνυμα για τον υπόλοιπο κόσμο: «Καμία τρομοκρατική ενέργεια δεν θα μειώσει το φως των αξιών μας, τις οποίες προβάλλουμε με υπερηφάνεια στον κόσμο και καμία πράξη βίας δεν θα κλονίσει τη αποφασιστικότητα των ΗΠΑ. Μη γελιέστε, η δικαιοσύνη θα αποδοθεί».
Υπεροχή Ομπάμα
Παρότι η οικονομία έχει αποτελέσει μέχρι στιγμής το κεντρικό πεδίο της προεκλογικής αντιπαράθεσης σε ό, τι αφορά την εξωτερική πολιτική, η υπεροχή του προέδρου Ομπάμα είναι ξεκάθαρη έναντι του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του.
Ορισμένα εκλεγμένα μέλη του Ρεπουμπλικανικού Kόμματος αμφισβήτησαν τη στάση του Ρόμνεϊ, όπως ο επικεφαλής της μειοψηφίας Μιτς Μακόνελ, που είπε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα «ορθώς ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας σε διπλωματικές αποστολές του εξωτερικού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.