Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Οι ΗΠΑ κλείνουν προσωρινά όλες τις αποστολές τους στην Ινδονησία

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ινδονησία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα κλείσει αύριο Παρασκευή όλες τις διπλωματικές της αποστολές στη χώρα, την πλέον πολυπληθή στον μουσουλμανικό κόσμο, φοβούμενη νέες βίαιες διαδηλώσεις κατά της προβολής της αντι-ισλαμικής ταινίας.
Η πρεσβεία στην Τζακάρτα και οι αντιπροσωπείες στην ανατολική πόλη Σουραμπάγια και στις πόλεις Μεντάν και Μπαλί, στα κεντρικά της χώρας, θα είναι κλειστές λόγω ενδεχόμενων μεγάλων διαδηλώσεων μπροστά από τις εγκαταστάσεις μας, ανακοίνωσε η πρεσβεία.
Ημέρα προσευχής για τους μουσουλμάνους η Παρασκευή επιλέγεται κατά παράδοση για τη διοργάνωση διαδηλώσεων.
Η αμερικανική διπλωματική αποστολή στην πόλη Μεντάν έχει κλείσει από την Τετάρτη λόγω των συνεχιζόμενων διαδηλώσεων στην πόλη.
Στη Τζακάρτα, μια διαδήλωση αρκετών εκατοντάδων ισλαμιστών έξω από την αμερικανική πρεσβεία εξελίχθηκε σε βίαια επεισόδια τη Δευτέρα. Οι διαδηλωτές πετούσαν κοκτέιλ Μολότοφ κατά των δυνάμεων της τάξης. Ένδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν.
Η πρεσβεία της Γαλλίας θα είναι επίσης κλειστή αύριο όπως και όλα τα γαλλικά σχολεία και τα μορφωτικά κέντρα από σήμερα μέχρι και αύριο τουλάχιστον. Ωστόσο το μέτρο αυτό λαμβάνεται και από το φόβο ενδεχόμενης αναζωπύρωσης της έντασης μετά τη δημοσίευση χθες από το γαλλικό εβδομαδιαίο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo σκίτσων για τον προφήτη Μωάμεθ.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.