Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012

Siemens: Δεν είχαμε δεσμούς με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα

Η γερμανική Siemens αρνήθηκε σήμερα τους ισχυρισμούς Ιρανού βουλευτή ότι είχε τοποθετήσει εκρηκτικούς μηχανισμούς σε εξοπλισμό που πούλησε στο Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα.
«Η Siemens δεν έχει επιχειρηματικούς δεσμούς με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και δεν προμηθεύει τη χώρα με οποιοδήποτε τεχνικό εξοπλισμό για τον τομέα αυτόν», επισήμανε εκπρόσωπος της πολυεθνικής.
Ο Αλαεντίν Μπορουζερντί, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας και Εξωτερικής Πολιτικής δήλωσε πως αξιωματούχοι των δυνάμεων ασφαλείας και της υπηρεσίας Πληροφοριών εντόπισαν εκρηκτικά μέσα σε μηχανήματα που προορίζονταν για τις πυρηνικές δραστηριότητες του Ιράν.
«Είχε σχεδιαστεί τα μηχανήματα αυτά να εκραγούν όταν χρησιμοποιηθούν και να καταστρέψουν όλα μας τα συστήματα, αλλά χάρη στις γνώσεις των ειδικών μας η συνωμοσία αυτή αποκαλύφθηκε», είπε χαρακτηριστικά ο Μπορουζερντί και πρόσθεσε πως η Siemens είναι υπόλογη για τις πράξεις της.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ιράν κατηγορεί το Ισραήλ και τις δυτικές κυβερνήσεις ότι προσπαθούν να καταστρέψουν το ατομικό του πρόγραμμα δολοφονώντας πυρηνικούς επιστήμονες ή τοποθετώντας ιούς σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.