Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

Άρνηση του Ισραήλ να συμμετάσχει σε διάσκεψη για την αποπυρηνικοποίηση της Μ. Ανατολής

Το Ισραήλ αρνήθηκε να συμμετάσχει σε διάσκεψη για την αποπυρηνικοποίηση της Μέσης Ανατολής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ελσίνκι, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών.
Ο Γιγκάλ Πάλμορ τόνισε ότι το Ισραήλ γνωστοποίησε την απόφασή του αυτή διά του επικεφαλής της ισραηλινής επιτροπής πυρηνικής ενεργείας Σαούλ Χορέβ στη διάρκεια συνόδου της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενεργείας, στη Βιένη.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα Χααρέτζ, ο Χορέβ δικαιολόγησε την ισραηλινή στάση λέγοντας ότι η «εκρηκτική κατάσταση» στη Μέση Ανατολή δεν επιτρέπει τη συμμετοχή του Ισραήλ στη διάσκεψη αυτή, η οποία προβλέπεται για τα τέλη του 2012 στο Ελσίνκι υπέρ της οποίας είναι κυρίως οι ΗΠΑ.
Σύμφωνα πάντα με την Χααρέτζ, ο Χορέβ εξήγησε ότι το θέμα της αποπυρηνικοποίησης της Μέσης Ανατολής θα μπορούσε να τεθεί μόνο μετά την εγκαθίδρυση σχέσεων ειρήνης και εμπιστοσύνης μεταξύ όλων των χωρών της περιοχής.
"Αυτό μπορεί να συμβεί με πρωτοβουλία των χωρών της περιοχής και όχι λόγω εξωτερικού καταναγκασμού», τόνισε ο Χορέβ.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.