Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Το δικαίωμα λήψης «επιπλέον μέτρων» στη διένεξη με την Ιαπωνία διατηρεί η Κίνα


Δημοσίευση : 18 Σεπτεμβρίου 2012
Το Πεκίνο διατηρεί το δικαίωμα λήψης «επιπλέον μέτρων», δήλωσε ο Κινέζος υπουργός 'Αμυνας.
Η Κίνα διατηρεί το δικαίωμα λήψης «επιπλέον μέτρων» στη διένεξή της με την Ιαπωνία όσον αφορά ένα μικρό αρχιπέλαγος στη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας, την κυριαρχία των οποίων δικεδικούν Ιαπωνία, Κίνα, δήλωσε σήμερα ο Κινέζος υπουργός 'Αμυνας.
"Η Κίνα παρακολουθεί προσεκτικά την κατάσταση στην περιοχή και διατηρούμε το δικαίωμα λήψης επιπλέον μέτρων», δήλωσε μέσω διερμηνέως ο Λιανγκ Γκουανγκλί, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αμερικανό ομόλογό του Λίον Πανέτα.
Ο στρατηγός Λιανγκ επαναβεβαίωσε την κυριαρχία της Κίνας στα κινεζικά, όπως είπε, νησιά αυτά, από την εποχή της δυναστείας των Μινγκ, επιρρίπτοντας στο Τόκιο την ευθύνη για την ένταση στις σχέσεις των δυο χωρών.
"Η πρόσφατη κλιμάκωση της έντασης είναι αποκλειστικά ευθύνη των Ιαπώνων», δήλωσε ο Λιανγκ, ο οποίος τόνισε ότι η Κίνα «ελπίζει πάντα σε μια ειρηνική και διαπραγματεύσιμη λύση».
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.