Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012

Κίνα: «Απαραβίαστο κινεζικό έδαφος» τα νησιά στη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας

Το Πεκίνο διαμηνύει στο Τόκιο ότι τα διαφιλονικούμενα νησιά είναι «απαραβίαστο κινεζικό έδαφος».
Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γιανγκ Τζιετσί επανέλαβε στον ιάπωνα ομόλογό του Κοϊχίρο Γκέμπα την διεκδίκηση από την πλευρά του Πεκίνου των διαφιλονικούμενων νησιών στη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας, στο περιθώριο της Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.
Σε σύντομο τηλεγράφημά του, το πρακτορείο αναφέρει ότι ο Γιανγκ επανέλαβε την «επίσημη θέση της Κίνας αναφορικά με τα νησιά Ντιαογιού, τα οποία αποτελούν από τα αρχαία χρόνια απαραβίαστο έδαφος της Κίνας».
Οι σχέσεις μεταξύ Κίνας-Ιαπωνίας επιδεινώθηκαν ραγδαία αυτόν το μήνα, όταν η Ιαπωνία αγόρασε νησιά που βρίσκονται σε υπό αμφισβήτηση περιοχή στην θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Κίνας, τα οποία ονομάζονται Σενκάκου στην Ιαπωνία και Ντιαογιού στην Κίνα.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.