Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012

Σκάφη της Ταϊβάν στα διαφιλονικούμενα νησιά του αρχιπελάγους Σενκάκου

'Εξι σκάφη της ακτοφυλακής της Ταϊβάν εμφανίστηκαν στ΄ανοικτά των διαφιλονικούμενων νησιών.
Έξι σκάφη της ακτοφυλακής της Ταϊβάν συνοδευόμενα από δεκάδες αλιευτικά εισήλθαν σήμερα στα ιαπωνικά χωρικά ύδατα στ΄ανοικτά των διαφιλονικούμενων νησιών την κυριαρχία των οποίων διεκδικούν Ταϊπέι και Πεκίνο, ανακοίνωσε η ιαπωνική ακτοφυλακή.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ιαπωνικής ακτοφυλακής, ορισμένα από τα πλοία της ακτοφυλακής της Ταϊβάν μεταφέρουν άνδρες των ειδικών δυνάμεων του στρατού.
Η ίδια πηγή ανέφερε ότι στα αλιευτικά έχουν αναρτηθεί πανώ που γράφουν «Ορκιζόμαστε να υπερασπιστούμε τα Ντιαογιουτάι», όπως αποκαλεί η Ταϊβάν τα νησιά αυτά.
Τα πλοία αυτά αποτελούν μέρος ενός στολίσκου 50 αλιευτικών που συνοδεύουν περίπου δέκα πλοία της ακτοφυλακής, τα οποία απέπλευσαν από την Ταϊβάν χθες για να δηλώσουν την κυριαρχία της Ταϊπέι στο αρχιπέλαγος των Σενκάκου.
'Οταν έφθασαν κοντά στα ιαπωνικά χωρικά ύδατα, η ιαπωνική ακτοφυλακή τους προειδοποίησε να μην πλησιάσουν περισσότερο. Όμως, μέλος της ακτοφυλακής της Ταϊβάν απάντησε μέσω ασυρμάτου: «Είναι ύδατα της Ταϊβάν και έχουμε κάθε δικαίωμα να είμαστε εδώ».
Εκτός από τα σκάφη της ακτοφυλακής της Ιαπωνίας και τα διάφορα πλοία της Ταϊβάν, στην περιοχή πλέουν και πέντε κινεζικά πλοία.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.