Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Θανατική καταδίκη για 21 οπαδούς στην Αίγυπτο


Σε θάνατο καταδικάστηκαν είκοσι ένας εκ των κατηγορουμένων για τα περυσινά αιματηρά επεισόδια σε ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ τοπικής ομάδας του Πορτ Σάιντ και ομάδας του Καΐρου, που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 73 άνθρωποι. Πέντε ακόμα από τους κατηγορουμένους καταδικάστηκαν σε ισόβια δεσμά. Επίσης, δύο ανώτατοι αστυνομικοί καταδικάστηκαν σε δεκαπενταετή κάθειρξη για τον ρόλο που διαδραμάτισαν τότε. Οι ποινές που είχαν επιδικαστεί πριν από μερικές ημέρες επικυρώθηκαν από το αιγυπτιακό δικαστήριο χθες.
Μόλις έγινε γνωστή η δικαστική απόφαση ξέσπασαν ταραχές τόσο στο Πορτ Σάιντ όσο και στο Κάιρο. Στο Πορτ Σάιντ οι διαδηλωτές προσπάθησαν να διακόψουν την κυκλοφορία στους δρόμους κι έλυσαν ταχύπλοα από τους κάβους του, σε μία προσπάθεια να ανακόψουν την πλεύση στη Διώρυγα του Σουέζ, το οποίο, ωστόσο, απετράπη, καθώς η αστυνομία κατάφερε να φέρει τα τρία από τα πέντε ταχύπλοα πίσω.
Στο Κάιρο, χούλιγκαν έκαψαν κτίρια της λέσχης αξιωματικών της αστυνομίας, ενώ στις φλόγες παραδόθηκε και το κτίριο της Αιγυπτιακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.