Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Συνάντηση του Ομπάμα με ηγέτες της υποσαχάριας Αφρικής


Στις 28 Μαρτίου στο Λευκό Οίκο.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα φιλοξενήσει τους ηγέτες τεσσάρων κρατών της υποσαχάριας Αφρικής, σε μια συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Μαρτίου, ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας, ο Λευκός Οίκος.
Στη συνάντηση θα λάβουν μέρος οι πρόεδροι, Έρνεστ Μπα Κορομά της Σιέρα Λεόνε, Μακί Σαλ της Σενεγάλης και Τζόις Μπάντα του Μαλάουι, καθώς και ο Χοσέ Μαρία Περέιρα Νέβες, πρωθυπουργός του Πράσινου Ακρωτηρίου.
Η συνάντηση «υπογραμμίζει τη στρατηγική σημασία που δίνει ο πρόεδρος στη δημιουργία εταιρικών σχέσεων και την ουσιαστική εμπλοκή με την υποσαχάρια Αφρική, καθώς και τη δέσμευσή μας να συνεργαστούμε με τις ισχυρές και αναδυόμενες δημοκρατίες της Αφρικής », αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
Στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης, περιλαμβάνεται η ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών στην υποσαχάρια Αφρική, η δημιουργία οικονομικών ευκαιριών, καθώς επίσης η επέκταση του εμπορίου και των επενδύσεων.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.