Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Η Κύπρος μέσω του αποικιακού φακού - από το Βρετανικό Κρατικό Αρχείο



Το Βρετανικό Κρατικό Αρχείο μας ενημέρωσε σήμερα (21.3.2013) ότι  ξεκίνησε εδώ και δύο χρόνια την αποδέσμευση, αυτή τη φορά φωτογραφικής συλλογής,  από τη βιβλιοθήκη του Γραφείο Αποικιών την οποία κληρονόμησε μετά το κλείσιμό της το 2005. Αποτελείται από πέραν των 35,000 φωτογραφιών και σχεδίων που καλύπτει ολόκληρη την Βρετανική Αυτοκρατορία από τα μέσα του 19ο αιώνα και δια μέσου του 20ου.

Οι φωτογραφίες για την Κύπρο αριθμούν περίπου 300 στο σύνολό τους, και από σήμερα βρίσκονται στο διαδίκτυο του Αρχείου και έτσι μπορεί ο καθένας να τις δεί μέσω του συνδέσμου εδώ -


Επίσης μπορεί ένας να επισκεφθεί και το μπλόκ που δημιούργησε συνεργάτης του Αρχείου στον σύνδεσμο εδώ -


Το Βρετανικό Κρατικό Αρχείο προσκαλεί όλους τους Ελληνοκύπριους να επισκεφθούν τους πιο πάνω συνδέσμους για να δουν το φωτογραφικό αρχειακό υλικό και να αφήσουν και τα σχόλια και εισηγήσεις τους που πιστεύει θα το βοηθήσουν να καλυτερεύσει  τις λεζάντες και εξηγήσεις που έχει  τοποθετήσει για την κάθε φωτογραφία.  Π.χ. αν αναγνωρίζει κάποιος πρόσωπα κτλ  να ενημερώσει το Αρχείο για να προστεθούν αυτά στην ανάλογη φωτογραφία.

Πιο κάτω ακολουθούν σύνδεσμοι για φωτογραφίες που καλύπτουν Αυστραλία, Αφρική, Αμερικές και Ασία.



Φανούλα Αργυρού
Ερευνήτρια/συγγραφέας
Λονδίνο
21.3.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.