Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013

Διαδηλώσεις Χριστιανών στο Πακιστάν κατά της μουσουλμανικής βίας


Εξοργισμένοι Πακιστανοί Χριστιανοί διαδήλώσαν την Κυριακή στους δρόμους της Λαχόρης, διαμαρτυρόμενοι για τα βίαια επεισόδια που εκδηλώθηκαν σε βάρος της κοινότητάς τους στη διάρκεια του σαββατοκύριακου.
Οι διαδηλωτές διαμαρτυρήυθηκαν για το κάψιμο περίπου 100 οικιών, το οποίο θεωρήθηκε «αντίποινα» για πρόσφατες απαξιωτικές δηλώσεις στις οποίες ένας Χριστιανός, ο 20χρονος Σαβάν Μασίχ, είχε προβεί για τον προφήτη Μωάμεθ με αποτέλεσμα να συλληφθεί.
Κάποιοι από τους εκατοντάδες διαδηλωτές πέταξαν και πέτρες κατά της Αστυνομίας, καθώς κατηγορούν την κυβέρνηση για αποτυχία στην προστασία του χριστιανικού πληθυσμού της χώρας.
Αξιωματικός της αστυνομίας, πάντως, δήλωσε ότι ήδη έχουν συλληφθεί περισσότερο από 150 πολίτες που συμμετείχαν στα επεισόδια κατά της χριστιανικής κοινότητας, ενώ εναντίων των υπόπτων έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για τρομοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.