Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Εκρηκτικοί μηχανισμοί στα γραφεία του κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν

Δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί εξερράγησαν στην Άγκυρα, ο πρώτος στην είσοδο του κτιρίου του υπουργείου Δικαιοσύνης της Τουρκίας και ο δεύτερος έξω από τα γραφεία του κυβερνώντος Κόμματος ΑΚP του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την Τρίτη το βράδυ, ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σαντουλάχ Εργκίν.
Οι εκρήξεις σημειώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα, λίγο πριν από τις 21:00 μ.μ. τοπική ώρα (1900 GMT). Από τις εκρήξεις, τραυματίστηκαν τουλάχιστον δύο άτομα, ενώ η τουρκική αστυνομία συνέλαβε δύο υπόπτους.
«Η σύζυγος ενός υπαλλήλου τραυματίστηκε ελαφρά, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και είναι καλά», δήλωσε ο υπουργός.
Οι εκρήξεις έρχονται στον απόηχο της απόφασης του Εισαγγελέα να ζητήσει την ποινή των ισοβίων για 64 άτομα, συμπεριλαμβανομένων δέκα εν ενεργεία ή συνταξιούχων στρατηγών, για συμμετοχή σε σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης.
Επίσης οι εκρήξεις σημειώνονται ενώ ο φυλακισμένος ηγέτης των Κούρδων ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), Αμπντουλάχ Οτσαλάν, αναμένεται να ανακοινώσει την Πέμπτη κατά τον εορτασμό του κουρδικού νέου έτους, μια μονομερή κατάπαυση του πυρός, ως ένα σημαντικό βήμα στις τρέχουσες ειρηνευτικές συνομιλίες με την Άγκυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.