Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Πτώση στις ασιατικές αγορές εξ αιτίας του «κουρέματος» στην Κύπρο

Με μεγάλη ανησυχία αντέδρασαν οι ασιατικές αγορές στην απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο και τις πιθανές επιπτώσεις της στην Ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία.

Με σημαντικές απώλειες 2,71% έκλεισε στη σημερινή του συνεδρίαση το Χρηματιστήριο στο Τόκιο εξαιτίας της αναζωπύρωσης των ανησυχιών για την κρίση στην ευρωζώνη, μετά την ανακοίνωση της δασμολόγησης των τραπεζικών καταθέσεων στην Κύπρο, έναντι της σύναψης δανειακής σύμβασης από την ευρωζώνη.
Ο δείκτης Nikkei 225 των κύριων διαπραγματεύσιμων μετοχών έκλεισε με απώλειες 340,32 μονάδων στις 12.220,63 μονάδες.
Ταυτόχρονα, το ευρώ υποχωρεί στην ιαπωνική αγορά συναλλάγματος φθάνοντας στα 121,75 γεν στις 15.00 τοπική ώρα (08.00, ώρα Ελλάδος), έναντι 124,61 στο κλείσιμό του την Παρασκευή.
Ανάλογη κατάσταση επικράτησε και στις άλλες ασιατικές αγορές. Στο χαμηλότερο επίπεδό τους το τελευταίο τρίμηνο έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Ο γενικός δείκτης Hang Seng έκλεισε με απώλειες 2% στις 22.083,4 μονάδες. Ο δείκτης China Enterprises για τις μεγάλες κινεζικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησε από την πλευρά του κατά 2,1%. Αμφότεροι οι δείκτες έκλεισαν στα χαμηλώτερα επίπεδά τους από τον περασμένο Δεκέμβριο.
Στην Αυστραλία ο δείκτης S.&P./ASX 200 παρουσίασε πτώση 1,5% και στη Σιγκαπούρη ο δείκτης Straits Times υποχώρησε κατά 0,8%.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.