Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Εμπρός: Mea Culpa. Περισσυλογή. Αποφασιστικότητα.

25η Μαρτίου 1821:  Ημέρα Εθνικής παλιγγενεσίας.
25η Μαρτίου 2013: Η Νέα Εθνική Παλιγγενεσία.
Ο Ελληνισμός –και όχι μόνη η Κύπρος- είναι αντιμέτωπος με την μεγαλύτερη πρόκληση της σύγχρονης Ιστορίας του.
Αυτή η ημερομηνία της Εθνικής Επετείου πρέπει να σφραγιστεί με ένα απλό και καθαρό μήνυμα προς όλους:
-          Ο Ελληνισμός είναι Ένας και Αδιαίρετος.
-          Η Κύπρος δεν είναι και δεν θα είναι μόνη της, η Ελλάδα είναι και θα είναι μαζί της.
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Είναι Ιστορική Επιταγή, και το γνωρίζει όλη η Ανθρωπότητα.
Αν η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάσει την Κύπρο σε άτακτη χρεωκοπία ή έξοδο από το Ευρώ, τότε και η Ελλάδα θα βγει από το Ευρώ. Την ίδια στιγμή, αυτόματα. Και όλοι γνωρίζουν τότε τι θα συμβεί με το Ευρώ.
Η παγκόσμια Κοινότητα οφείλει να ακούσει από τις ηγεσίες και των δύο χωρών αυτό το καθαρό μήνυμα. Σήμερα, γιατί το νόημα του ξεσηκώμού της 25ης Μαρτίου είναι ξανά το ίδιο: Αποτίναξη του ζυγού, Αγώνας για λευτεριά και Δικαιοσύνη. Με οποιοδήποτε κόστος, άλλωστε αυτό το έχουμε υπολογίσει και δεν φοβόμαστε. Αντίθετα, το αναλαμβάνουμε με πληρη αίσθηση της ιστορικής ευθύνης που μας αναλογεί. Είμαστε έτοιμοι. Πάντα είμασταν. Αν δεν δράσεις Εθνικά, δηλαδή πατριωτικά, την Επέτειο που ξεκίνησες τον Αγώνα για τη λευτεριά, πότε θα το κάνεις;
Να διακηρύξουν  λοιπόν σήμερα 25η Μαρτίου 2013 οι ηγεσίες Ελλάδας και Κύπρου, δυνατά και καθαρά, αυτό που απαιτούν οι συνθήκες και η σκληρή πραγματικότητα.
Ότι και να γίνει, θα είμαστε μαζί!
Αν θεωρούν ότι η Κύπρος είναι «μικρή» για να απειλήσει τη σταθερότητα του ευρώ, τότε ας μάθουν πως Ελλάδα και Κύπρος μαζί είναι υποχρεωμένες να υπερασπιστούν το μέλλον του Ελληνισμού και της Ευρωπαϊκής Ιδέας, με κάθε τίμημα: Ακόμη κι αν χρειαστεί να γκρεμίσουν το Ευρώ και να χτίσουν με κόπο και υπομονή μιαν άλλη Ευρώπη, αυτή που δικαιούνται οι λαοί της και η ιδέα της γεννήθηκε στην Ελλάδα.
Εδώ πρέπει να θυμάται ο κάθε ένας πως δεν είναι αρκετή η απειλή της  Νέας Φτώχειας για να κάμψει το φρόνημα λαών που αγωνίζονται για μεγαλύτερα ιδανικά από αυτά των Τραπεζών. Δεν υπάρχουν αδιέξοδα, δεν υπάρχουν  αρκετά ισχυροί αντίπαλοι να σταματήσουν το κύμα που θα σαρώσει την αδικία, το έχουν αποδείξει αυτό ηγέτες όπως ο Νέλσον Μαντέλα και ο Μαχάτμα Γκάντι.
Δεν είναι ρομαντική καταφυγή αλλά ρεαλισμός: Όπως τα κατάφεραν με κόπο, διάρκεια και αποφασιστικότητα εκείνοι, όπως τα κατάφεραν οι Έλληνες του ’21, έτσι θα το καταφέρουμε κι εμείς.
Δεν το κάνουμε μόνο για μας. Αυτό που πάει να γίνει είναι παγκόσμια απειλή, έχουμε ευθύνη να δώσουμε τη μάχη ενάντια στην Τραπεζική Αποκτήνωση που επιβάλουν στον πλανήτη, αρχίζοντας από εκεί που λάθος νόμιζαν πως είναι ο αδύναμος κρίκος. Θα διαψευστούν οικτρά. Τους το λέμε εμείς:
Οι Έλληνες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.