Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Πιθανή ανάμειξη Β. Κορέας σε ηλεκτρονική επίθεση


The New York Times
Ερευνες για πιθανή ανάμειξη της Βόρειας Κορέας στην ηλεκτρονική επίθεση που παρέλυσε τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές τριών νοτιοκορεατικών τηλεοπτικών σταθμών και τριών τραπεζών διεξάγει η Σεούλ.
Η κυβέρνηση και ο στρατός βρίσκονταν σε επιφυλακή προκειμένου να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο νέων ανάλογων κρουσμάτων. Ομως, προειδοποιούν ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να αποδοθούν ευθύνες στην Πιονγιάνγκ, η οποία έχει απειλήσει ότι θα εξαπολύσει «προληπτικά πυρηνικά πλήγματα» εναντίον του νότιου γείτονά της, απαντώντας στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις της Νότιας Κορέας με τις ΗΠΑ και στην υποστήριξη από τη Σεούλ των νέων κυρώσεων εις βάρος του Βορρά. Οι σκηνές πελατών που δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα μηχανήματα των τραπεζών και οι τηλεοπτικές αναλύσεις σχετικά με το ενδεχόμενο βορειοκορεατικών ηλεκτρονικών επιθέσεων αντανακλούν την υποβόσκουσα ανησυχία για τη Βόρεια Κορέα, η οποία πρόσφατα χαρακτήρισε άκυρη την εκεχειρία που έθεσε τέρμα στον πόλεμο της Κορέας το 1953. «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο βορειοκορεατικής επίθεσης, αλλά δεν θέλουμε να σπεύσουμε σε συμπεράσματα», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του νοτιοκορεατικού υπουργείου Αμυνας. Οι ταυτόχρονες βλάβες στα ηλεκτρονικά συστήματα συνέβησαν πέντε ημέρες αφότου η Βόρεια Κορέα κατηγόρησε τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ για ηλεκτρονικές επιθέσεις εναντίον βορειοκορεατικών ιστοσελίδων. Η Βόρεια Κορέα θεώρησε ότι επιθέσεις στις ιστοσελίδες της είναι τμήμα των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων ΗΠΑ - Νότιας Κορέας, που διεξάγονται από τις αρχές του μήνα. Η κατάσταση παραμένει τεταμένη στην κορεατική χερσόνησο, μετά τη βορειοκορεατική πυρηνική δοκιμή της 12ης Φεβρουαρίου και την επιβολή νέων κυρώσεων προς την Πιονγιάνγκ από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.