Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013

Κυριαρχία γυναικών στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις!

Όταν ο φόβος για την επιβίωση επικρατεί σε όλα τα στρώματα του πληθυσμού, ανησυχίες σαν κι αυτές που συζητούμε στη Δύση σε χώρες όπου εφαρμόζεται η στρατιωτική θητεία κατά της στράτευσης των γυναικών, απλώς δεν υφίστανται. Στο Ισραήλ για παράδειγμα, μια χώρα μερικών εκατομμυρίων εν μέσω μιας αραβικής «θάλασσας» πληθυσμού εκατοντάδων εκατομμυρίων, δεν υπάρχει η πολυτέλεια να λείψει κανείς…
Οι γυναίκες υπηρετούν κανονικά τη θητείας τους, ενώ μεγάλο «σουξέ» στο διαδίκτυο έχουν γίνει φωτογραφίες από νεαρές κοπέλες, κάποιες… σαν «τα κρύα τα νερά», με στολή παραλλαγής και όπλο… Προφανώς οι φωτογραφίες αυτές εντάσσονται και στην επικοινωνιακή στρατηγική των Ισραηλινών.
Τα στοιχεία του Κεντρικού Γραφείου Στατιστικών (Central Bureau for Statistics) για τις γυναίκες στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις είναι τουλάχιστον εντυπωσιακά. Όπως προέκυψε από στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, το 34% όσων υπηρετούν είναι γυναίκες, το 57% των αξιωματικών (δηλαδή και της εφεδρείας) συνολικά, το 28% των εν ενεργεία αξιωματικών, ενώ το 92% των θέσεων είναι ανοικτές στις γυναίκες!
Δημοσιεύουμε αυτά τα στοιχεία, καθώς πριν από λίγες ημέρες κάναμε λόγο για τη μείωση των γυναικών στον ρωσικό στρατό κατά περίπου 70% μέσα σε λίγα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.