Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Τουρκία: Καμία ευθύνη για την πιθανολογούμενη επίθεση με χημικά στην επαρχία του Χαλεπιού


Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν απέρριψε σήμερα την κατηγορία της Συρίας, ότι η Τουρκία φέρει την ευθύνη για μια πιθανολογούμενη επίθεση με χημικά στη βόρεια επαρχία του Χαλεπιού.
"Η Τουρκία δεν βρέθηκε ποτέ σε κατάσταση κατά την οποία χρησιμοποίησε χημικά όπλα. Δεν υπάρχουν χημικά όπλα στο καταγραμμένο αρχείο μας», δήλωσε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους.
"Το συριακό καθεστώς δεν ξέρει τι λέει σχετικά με την Τουρκία», τόνισε.
Ο Σύρος υπουργός Πληροφοριών Ομράν αλ Ζοάμπι δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι η Τουρκία και το Κατάρ, τα οποία έχουν υποστηρίξει τους αντάρτες που πολεμούν κατά του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ φέρουν «νομική, ηθική και πολιτική ευθύνη» για την επίθεση, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.
Το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων το οποίο παρακολουθεί τη σύγκρουση με ένα δίκτυο επαφών στη Συρία, δήλωσε νωρίτερα ότι οι νεκροί είναι 26, ανάμεσά τους 16 στρατιώτες, από την επίθεση με τα χημικά, όμως η Ρωσία σύμμαχος της Δαμασκού, κατηγόρησε τους Σύρους αντάρτες ότι πραγματοποίησαν την επίθεση αυτή.
ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.