Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Υπέρ του Άσαντ η απόρριψη του αιτήματος κάλυψης από Πάτριοτ, κατά τον αρχηγό της συριακής αντιπολίτευσης



Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Αλχάτιμπ λέει πως η απόρριψη του αιτήματός του για Πάτριοτ βοηθάει τον Άσαντ.
Ο ηγέτης της συριακής αντιπολίτευσης Μόαζ Αλχάτιμπ δήλωσε πως η απόρριψη εκ μέρους το ΝΑΤΟ του αιτήματός του να υποστηριχθούν οι ανταρτοκρατούμενες περιοχές στο βορρά από πυραύλους Πάτριοτ έστειλε στην κυβέρνηση του Προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ το μήνυμα ότι μπορεί «να κάνει ό,τι θέλει».
Ο Αλχάτιμπ δήλωσε σε συνέντευξή του προς το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι δεν αποσύρει την παραίτησή του από τη θέση του επικεφαλής του κύριου συνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσης, αλλά θα συνεχίσει προς το παρόν να φέρει σε πέρας τα καθήκοντα της ηγεσίας.
Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε χθες Τρίτη πως δεν προτίθεται να επέμβει στρατιωτικά στη Συρία αφού ο Αλχάτιμπ δήλωσε πως ζήτησε από τις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν πυραύλους Πάτριοτ για να προστατεύσουν ανταρτοκρατούμενες περιοχές από την αεροπορική δύναμη του Άσαντ.
"Χθες πραγματικά εξεπλάγην με τα σχόλια από το Λευκό Οίκο ότι δεν είναι δυνατό να αυξηθεί το βεληνεκές των πυραύλων Πάτριοτ για να προστατευθεί ο συριακός λαός», δήλωσε ο Αλχάτιμπ.
"Φοβάμαι πως αυτό θα είναι ένα μήνυμα προς το συριακό καθεστώς ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει», πρόσθεσε.
Ερωτηθείς για την παραίτησή του, την Κυριακή, ως αρχηγού του συνασπισμού των ανταρτών —για την οποία είπε πως οφείλεται κυρίως στην απογοήτευσή του για την απροθυμία της Δύσης να αυξήσει την υποστήριξή της προς την αντιπολίτευση— δήλωσε: «Έδωσα την παραίτησή μου και δεν την έχω αποσύρει. Όμως πρέπει να συνεχίσω τα καθήκοντά μου μέχρι να συνεδριάσει η γενική επιτροπή».
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.