Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Μεγάλες προσδοκίες Παλαιστινίων για την επίσκεψη Ομπάμα


Bloomberg
Μεγάλες προσδοκίες έχουν οι Παλαιστίνιοι ηγέτες από την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στα Παλαιστινιακά Εδάφη τις επόμενες εβδομάδες, εκφράζοντας ελπίδες για ενίσχυση των πιθανοτήτων ειρήνευσης με το Ισραήλ, αλλά και εξουδετέρωση των αιτίων που οδηγούν σε νέους κύκλους αίματος.
«Εάν αφαιρέσεις την ελπίδα από την ψυχή Παλαιστινίων και Ισραηλινών, πρέπει να προετοιμαστείς για νέες τραγωδίες», δήλωσε ο Παλαιστίνιος διαπραγματευτής Σαάμπ Ερεκάτ σε συνέντευξη που παραχώρησε από το γραφείο του στην Ιεριχώ, πριν από μερικές ημέρες, αμέσως μετά την επιστροφή του από την Ουάσιγκτον.
Η ισραηλινή κυβέρνηση ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Μπαράκ Ομπάμα τις επόμενες εβδομάδες, για τριήμερη επίσκεψη. Το ταξίδι, το πρώτο που πραγματοποιεί ως πρόεδρος στο Ισραήλ, έρχεται μετά το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε στις ειρηνευτικές συνομιλίες εξανεμίζοντας τις ελπίδες για ειρηνική διευθέτηση του Παλαιστινιακού.
Ο πρόεδρος Ομπάμα, κατά πάσα πιθανότητα, θα συναντηθεί με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς στο αρχηγείο του στη Ραμάλα, παρότι οι Ισραηλινοί προειδοποιούν ότι η επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στη Ραμάλα θα τον εμπλέξει αυτομάτως στο ζήτημα του παλαιστινιακού κράτους.
Σίγουρα -τονίζει ο Ερεκάτ- οι Παλαιστίνιοι ηγέτες επιθυμούν την ολοκλήρωση της επίσκεψης Ομπάμα κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. «Κανείς δεν επωφελείται περισσότερο από τους Παλαιστινίους από την επιτυχία της ειρηνευτικής διαδικασίας και κανείς δεν χάνει περισσότερο από την απουσία της», τόνισε ο Ερεκάτ. «Θα κάνουμε, λοιπόν, κάθε τι δυνατόν προκειμένου η επίσκεψη Ομπάμα να στεφθεί από επιτυχία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.