Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Το ΚΥΚΕΜ παρουσίασε το βιβλίο “Η Ευρώπη της Άμυνας”

Στις 24 Μαρτίου το Κυπριακό Κέντρο Μελετών παρουσίασε επίσημα, στο πολιτιστικό Κέντρο της Μαρφίν-Λαϊκή, το βιβλίο του υποστράτηγου ε.α. Ιωάννη Παρίση, «Η Ευρώπη της Άμυνας: Ευρωπαϊκή Πολιτική Άμυνας και Ασφάλειας». Το βιβλίο παρουσίασαν ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Σωκράτης Χάσικος, ο διευθυντής του ΚΥΚΕΜ Χρήστος Ιακώβου και ο υποστράτηγος ε.α. Ανδρέας Πενταράς.

Οι παρουσιαστές του βιβλίου τόνισαν το επίπεδο στο οποίο έχει φθάσει η σημερινή ανάπτυξη των ευρωπαϊκών δυνατοτήτων καθώς επίσης και την προοπτική τους, με βάση τη Συνθήκη της Λισσαβώνας. Ιδιαίτερη σημασία στην παρουσίαση δόθηκε στη μεσογειακή διάσταση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας και σε πιο βαθμό μπορεί αυτή η διάσταση μπορεί να επηρεάζει την Ελλάδα και την Κύπρο.



1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια στο ΚΥΚΕΜ για την πολύ σοβαρή δουλειά που κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.