Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Η Χεζμπολάχ θα συνεxίσει να εξοπλίζεται


Η Χεζμπολάχ καταγγέλλει τις αμερικανικές κατηγορίες και δηλώνει ότι θα συνεχίζει να εξοπλίζεται.

Η σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου που κατηγορείται από την Ουάσινγκτον ότι συγκεντρώνει όπλα, δήλωσε ότι θα συνεχίσει να εξοπλίζεται για την προστασία της, σε δηλώσεις της που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

«Η επιλογή μας πάντα ήταν να λαμβάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα όπλα για την αντίσταση», δήλωσε ο βουλευτής της Χεζμπολάχ Χάσαν Φαντλάχα στην εφημερίδα As-Safir του Λιβάνου που γράφει στην πρώτη της σελίδα «Η απάτη της Ουάσινγκτον και του Τελ Αβίβ για τους πυραύλους μέχρι τα πρόθυρα του πολέμου».



Ο Φαντλάχα είπε ότι τα όπλα της Χεζμπολάχ δεν έχουν καμιά σχέση με τον «εξοπλισμό» και τα «εγκλήματα» των ΗΠΑ και του συμμάχου τους, του Ισραήλ.

Το επίπεδο του εξοπλισμού του κινήματος δεν μπορεί να συγκριθεί με εκείνο των «ΗΠΑ που χρησιμοποιούν τα όπλα στα εγκλήματα τους εναντίον των λαών ανά τον κόσμο, τη Χιροσίμα, τους 100.000 μάρτυρες που σκοτώθηκαν στο Ιράκ, περνώντας από δεκάδες χιλιάδες νεκρούς στην Παλαιστίνη, στο Λίβανο και το Αφγανιστάν», είπε σύμφωνα με την εφημερίδα As-Safir που πρόσκειται στη Χεζμπολάχ.

«Υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στα όπλα που χρησιμεύουν μόνο για εισβολή, κατοχή και επίθεση, όπως αυτές των ΗΠΑ και του συμμάχου τους του Ισραήλ, και τα όπλα της αντίστασης που προασπίζει, προστατεύει και απελευθερώνει», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος τη Χεζμπολάχ που παρουσιάζεται στον Λίβανο ως το κίνημα της «αντίστασης» απέναντι στο Ισραήλ.

Την Τρίτη ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς κατηγόρησε το Ιράν και τη Συρία ότι προμηθεύουν τη Χεζμπολάχ με ρουκέτες και πυραύλους.

www.kathimerini.gr
με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.