Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Τουρκία: Δια νόμου θα φορούν την μαντίλα οι «Πρώτες Κυρίες»



Ενας εισαγγελέας της Άγκυρας απέρριψε προσφυγή που είχε στόχο να απαγορεύσει στις συζύγους του Τούρκου προέδρου και του πρωθυπουργού να φοράνε την ισλαμική μαντίλα στις επίσημες εμφανίσεις τους, αναφέρει σήμερα ο τουρκικός Τύπος.

Η απόφαση ελήφθη στην αρχή της εβδομάδας μετά την προσφυγή ενός γυναικείου συλλόγου, σύμφωνα με τον οποίο οι δύο Πρώτες Κυρίες της Τουρκίας διαπράττουν αδίκημα όταν φορούν την ισλαμική μαντίλα στις επίσημες εμφανίσεις τους στο εξωτερικό ή στις τελετές για τις εθνικές γιορτές της χώρας.


Ενας εισαγγελέας της Άγκυρας όμως εκτίμησε ότι δεν μπορεί να ασκηθεί δίωξη διότι σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα αυτές οι παραβάσεις δεν αποτελούν αδίκημα.

Την ισλαμική μαντίλα απαγορεύεται να φορούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι φοιτήτριες και οι μαθήτριες Λυκείου στα σχολεία και τους χώρους εργασίας τους, όμως δεν δεν απαγορεύεται στην καθημερινή τους ζωή.

www.kathimerini.gr
με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.