Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Οργή Μάντελσον για παραλληλισμό με την Ελλάδα



Γελοία χαρακτήρισε τη σχετική παρατήρηση ο Βρετανός υπουργός


Με απέχθεια απέρριψε τον παραλληλισμό Ελλάδας - Βρετανίας ο υπουργός Επιχειρηματικότητας Πίτερ Μάντελσον, χαρακτηρίζοντας «απολύτως γελοία» τη σχετική παρατήρηση του εκπροσώπου των Φιλελεύθερων, αρμόδιου για οικονομικά θέματα.

Μιλώντας στο Ρόιτερς, ο εκπρόσωπος Βινς Κέιμπλ επισήμανε τον κίνδυνο η Βρετανία να διολισθήσει σε κρίση ανάλογη με την ελληνική, εάν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα για την περικοπή των δαπανών. Κι έτσι το ελληνικό πρόβλημα, εκτός από την αναταραχή που προκάλεσε στα διεθνή χρηματιστήρια, τάραξε λόγω παραλληλισμού και τους Βρετανούς Εργατικούς, που ασθμαίνοντες βλέπουν να πλησιάζει η 6η Μαΐου, κρίσιμη ημέρα εκλογών με αβέβαιη έκβαση.


«Η δική μας κατάσταση στη Βρετανία είναι εντελώς διαφορετική από την κατάσταση στην Ελλάδα. Η βρετανική οικονομία αναπτύσσεται, δυναμώνει και θα συνεχίσει να δυναμώνει στο διάστημα του τρέχοντος έτους. Αντιθέτως η Ελλάδα βρίσκεται σε ύφεση», απάντησε κοφτά ο κ. Μάντελσον, οργισμένος για την παρομοίωση μια ημέρα πριν από τη σημερινή και τελευταία τηλεμαχία των τριών αρχηγών, δηλαδή του πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν, του Ντέιβιντ Κάμερον των Συντηρητικών και του Νικ Κλεγκ των Φιλελεύθερων. Η βρετανική οικονομία, κορυφαίο προεκλογικό θέμα, θα είναι το κύριο αντικείμενο της τηλεμαχίας και προφανώς στο επίκεντρο θα βρεθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα του 11%, το οποίο τα τρία κόμματα έχουν δεσμευτεί να καταπολεμήσουν με περικοπές δαπανών, που ενδέχεται να είναι οι σκληρότερες των τελευταίων 30 ετών - ή οι σκληρότερες από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Εκτός από τους παραλληλισμούς με την Ελλάδα, τους Εργατικούς «σύγχυσε» και ο Νικ Κλεγκ, ηγέτης των Φιλελεύθερων και ανερχόμενος αστήρ, που σε συνέντευξή του στους Τάιμς είπε ότι οι Εργατικοί είναι υποτονικοί και εφεξής ο προεκλογικός αγώνας διεξάγεται ανάμεσα στους Τόρις και τους Φιλελεύθερους. Ο κ. Κλεγκ με την όλο και υψηλότερη δημοτικότητα ενόχλησε και τον Γκόρντον Μπράουν, λέγοντας ότι θα εξετάσει πιθανή μετεκλογική συνεργασία με τους Εργατικούς, μόνον εάν εκείνος αποχωρήσει. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής κανένα κόμμα δεν εξασφαλίζει αυτοδυναμία.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός προτίμησε να μην απαντήσει, στη συνέχεια όμως έκανε γκάφα που κάποιοι πιστεύουν ότι θα του κοστίσει. Στο τέλος προεκλογικής συγκέντρωσης, ο κ. Μπράουν συνομίλησε με κυρία οπαδό των Εργατικών. Στη συνέχεια, όμως, ακούστηκε σε κατ’ ιδίαν συνομιλία να την αποκαλεί θυμωμένος «ρατσίστρια», πράγμα που όλοι και η εν λόγω κυρία πληροφορήθηκαν, διότι ο κ. Μπράουν είχε ξεχάσει να βγάλει το μικρόφωνό του. Την επισκέφθηκε στο σπίτι της και της ζήτησε συγγνώμη, όμως οι εχθροί του δεν έπαψαν χθες να αναφέρονται στον «οργίλο χαρακτήρα και τις κυκλοθυμικές αντιδράσεις του».

http://news.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.