Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες ξέρουν ποιοι είναι πίσω από τις επιθέσεις σε Μόσχα και Νταγκεστάν


«Γνωρίζουμε ποιοι οργάνωσαν τις τρομοκρατικές επιθέσεις» σε Μόσχα και Νταγκεστάν, δηλώνει ο αρχηγός των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.

Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες γνωρίζουν την ταυτότητα αυτών που κρύβονται πίσω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο μετρό της Μόσχας και στο Νταγκεστάν που στοίχισαν τη ζωή τουλάχιστον 50 ανθρώπων, ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών (FSB) Αλεξάντρ Μπορτνίκοφ.

«Γνωρίζουμε την ταυτότητα αυτών που εκτέλεσαν και αυτών που οργάνωσαν τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο μετρό της Μόσχας και στο Κιζλιάρ (στο Νταγκεστάν), καθώς επίσης και τις συνθήκες προετοιμασίας και εκτέλεσης των εγκλημάτων αυτών», είπε ο κ. Μπορτνίκοφ σε δήλωσή του που μεταδόθηκε από τη ρωσική τηλεόραση.


Ο αρχηγός της FSB, στην ομιλία του κατά τη συνεδρίαση της Ρωσικής Αντιτρομοκρατικής Επιτροπής, δεν έδωσε καμία πληροφορία και την ταυτότητα και την προέλευση των υπόπτων.

Την ευθύνη για τη διπλή επίθεση αυτοκτονίας στις 29 Μαρτίου στο μετρό της Μόσχας που στοίχισε τη ζωή 40 ανθρώπων, έχει αναλάβει ο αρχηγός της ισλαμιστικής αυτονομιστικής οργάνωσης «Εμιράτο του Καυκάσου», Ντόκου Ουμάροφ, με βίντεο που αναρτήθηκε δύο ημέρες μετά τις επιθέσεις στην ιστοσελίδα της οργάνωσης.

Ο κ. Μπορτνίκοφ ανακοίνωσε εξάλλου ότι 26 «τρομοκράτες» που συμμετείχαν στην επίθεση που προκάλεσε τον εκτροχιασμό τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Μόσχα-Αγία Πετρούπολη τον περασμένο Νοέμβριο και σε «περισσότερες από 50 τρομοκρατικές επιθέσεις κατά εκπροσώπων των δυνάμεων της τάξης και των ειδικών υπηρεσιών «εξοντώθηκαν», ενώ έχουν συλληφθεί και 14 ύποπτοι.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.