Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Μεγάλη αντίδραση για την άσκηση στο Ισραήλ

Akşam
(28/4/2010)



Η κοινή στρατιωτική άσκηση των συνοριακών μονάδων Συρίας – Τουρκίας έγινε αιτία να αυξηθεί η πίεση στο Ισραήλ. Αρμόδιοι της ισραηλινής κυβέρνησης ανέφεραν ότι ανησυχούν από το ενδεχόμενο μήπως η Τουρκία «διολισθήσει» προς τη Συρία τη στρατιωτική τεχνογνωσία που έχει λάβει από το Ισραήλ.

Η άσκηση πρόκειται να πραγματοποιηθεί μεταξύ 27 – 29 Απριλίου στις περιοχές Γιούκτσεπε και Ιαναλί του Νομού Κίλις και αποβλέπει στην αύξηση της φιλίας, της συνεργασίας και της ασφάλειας μεταξύ των συνοριακών μονάδων των δύο χωρών. Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, στην εν λόγω άσκηση από τουρκικής πλευράς θα συμμετάσχουν δύο συνοριακές μονάδες και από συριακής πλευράς μία. Στη συνέχεια, η εφημερίδα παραθέτει σχετικά αποσπάσματα από δημοσιεύματα των εφημερίδων Yedioh Ahronot και Arutz Sheva.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.