Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Στη Γάζα αντίπαλες κατασκηνώσεις



ΓΑΖΑ. Tην περασμένη Κυριακή, η UNRWA (Υπηρεσία Αρωγής και Εργων του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες) εγκαινίασε τις θερινές της κατασκηνώσεις στη Λωρίδα της Γάζας, με σκοπό να ψυχαγωγήσει τα παιδιά των Παλαιστινίων προσφύγων. Οι κατασκηνώσεις εγκαινιάστηκαν μία μέρα πριν από τις αντίστοιχες της ισλαμικής οργάνωσης Χαμάς. Στις κατασκηνώσεις της UNRWA εκατοντάδες μαθητές της Γάζας διασκεδάζουν και παίζουν στην άμμο. Η κατασκήνωση είναι χωρισμένη σε έξι τομείς, σε καθέναν από τους οποίους βρίσκονται 250 παιδιά με καπέλα που γράφουν «θερινές κατασκηνώσεις 2010». Μπροστά από τους τομείς υπάρχουν δύο πισίνες για τα παιδιά. Τα παιδιά ασχολούνται με τη ζωγραφική, με βόλεϊ και ποδόσφαιρο, ενώ τραγουδούν παραδοσιακά τραγούδια που δεν έρχονται σε αντίθεση με το Ισλάμ. Ο Μοχάμεντ Ατάλα, ένας από τους δασκάλους, λέει ότι «στα παιδιά δεν επιτρέπεται να μιλούν για πολιτική» και προσθέτει ότι «δεν συνδεόμαστε με καμιά πολιτική ομάδα, αλλά καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να βοηθήσουμε τα παιδιά να βγουν από τη φρικτή κατάσταση στην οποία ζουν τα τελευταία χρόνια». Στις 23 Μαΐου, άγνωστοι μασκοφόροι βανδάλισαν την, υπό κατασκευή τότε, κατασκήνωση της UNRWA στην παραλία στο νότιο τμήμα της Γάζας. Οι άγνωστοι, προφανώς φανατικοί ισλαμιστές, θεωρούν ότι η κατασκήνωση της UNRWA ενθαρρύνει τα παιδιά στην ακολασία τη στιγμή που η κοινότητα των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας είναι θρησκευόμενη και συντηρητική.

Στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας η Χαμάς έχει οργανώσει τις δικές της παιδικές κατασκηνώσεις. Οι υπεύθυνοι υποστηρίζουν ότι 5.000 παιδιά βρίσκονται στις κατασκηνώσεις τους. «Οι κατασκηνώσεις της UNRWA επηρεάζουν τις φετινές μας δραστηριότητες γιατί η UNRWA προσελκύει τα παιδιά προσφέροντάς τους ψυχαγωγικά παιχνίδια. Οι δικές μας κατασκηνώσεις είναι διαφορετικές, έχουμε δραστηριότητες για τον πολιτισμό και την τεχνολογία παράλληλα με τη διδασκαλία του πραγματικού Ισλάμ», λέει ο Ιχάμπ Αλ Εϊσάουι, υπεύθυνος Τύπου των κατασκηνώσεων της Χαμάς.

http://news.kathimerini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.