Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Μεντβέντεφ: «Ανησυχητικές» οι πληροφορίες της CIA για τα πυρηνικά του Ιράν


Οι πληροφορίες της CIA για τις πυρηνικές δυνατότητες του Ιράν είναι ανησυχητικές, λέει ο πρόεδρος Μεντβέντεφ.

Οι πληροφορίες της CIA για τη δυνατότητα του Ιράν να κατασκευάσει δύο πυρηνικές βόμβες είναι «ανησυχητικές», δήλωσε σήμερα στο Τορόντο του Καναδά ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Οι πληροφορίες αυτές πρέπει να εξακριβωθούν, όμως τέτοιες πληροφορίες είναι πάντα ανησυχητικές, πολύ περισσότερο που η διεθνής κοινότητα δεν αναγνωρίζει ότι το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα είναι διαφανές», δήλωσε ο Μεντβέντεφ στους δημοσιογράφους στο τέλος της συνόδου κορυφής των ηγετών της G20.

Ο επικεφαλής της CIA Λίον Πανέτα δήλωσε χθες Κυριακή στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC πως το Ιράν διαθέτει αρκετό ουράνιο χαμηλού βαθμού εμπλουτισμού «για να κατασκευάσει δύο (πυρηνικά) όπλα» και πρόσθεσε ότι η χώρα αυτή μπορεί να τελειοποιήσει ένα πυρηνικό μηχανισμό μέσα σε δύο χρόνια, αν το θελήσει.

www.kathimerini.gr
με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.