Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Πολύνεκρη αμερικανική επιδρομή στο Πακιστάν

Εννέα αντάρτες σκοτώθηκαν από δύο επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν από αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Πέντε ισλαμιστές αντάρτες σκοτώθηκαν σήμερα από επίθεση αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους σε φυλετική ζώνη στο βορειοδυτικό Πακιστάν, κοντά στο Αφγανιστάν, ενώ λίγο αργότερα άλλοι τέσσερις αντάρτες σκοτώθηκαν από δεύτερη επιδρομή αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην ίδια περιοχή, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της πακιστανικής ασφάλειας.

Δύο πύραυλοι είχαν στόχο όχημα στο οποίο επέβαιναν ένοπλοι και το οποίο βρισκόταν έξω από τον καταυλισμό τους κοντά στη Μιρανσάχ, κύρια πόλη του Βορείου Ουαζιριστάν, σύμφωνα με αξιωματούχο της ασφάλειας.

«Τα πυρά προκάλεσαν την έκρηξη του οχήματος και προκάλεσαν ζημιές στον καταυλισμό. Πέντε αντάρτες σκοτώθηκαν. Βρισκόντουσαν εντός του οχήματος που καταστράφηκε από την επίθεση», δήλωσε ο αξιωματούχος αυτός της Μιρανσάχ.

Στη συνέχεια τέσσερις αντάρτες σκοτώθηκαν από δεύτερη επιδρομή αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στο βορειοδυτικό Πακιστάν, σύμφωνα και πάλι με αξιωματούχους της πακιστανικής ασφάλειας.

Δύο πύραυλοι ερίφθησαν προς την κατεύθυνση οχήματος στην κωμόπολη του Μόιζερ, που βρίσκεται 40 χιλιόμετρα δυτικά της Μιρανσάχ.

Δύο άλλοι αξιωματούχοι της ασφάλειας επιβεβαίωσαν την είδηση για τις επιδρομές και τον αριθμό των θυμάτων.

Το Βόρειο Ουαζιριστάν, το οποίο θεωρείται προπύργιο των Ταλιμπάν και των μαχητών της Αλ Κάιντα που τους υποστηρίζουν, βρίσκεται στο επίκεντρο των επιθέσεων αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ο οποίες έχουν ενταθεί τους τελευταίους μήνες.

www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ (7/11/2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.