Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου 2012

Άσαντ: Μη ρεαλιστική η δημιουργία ζώνης προστασίας στη Συρία

Είναι «μη ρεαλιστικό» να μιλάμε για ζώνες προστασίας στη Συρία, σύμφωνα με τον Άσαντ.
Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ δήλωσε πως η δημιουργία μιας ζώνης προστασίας στη Συρία, την οποία ζητούν οι Δυτικοί και η Τουρκία για την υποδοχή των προσφύγων, είναι «μη ρεαλιστική», σύμφωνα με αποσπάσματα μιας συνέντευξής του που θα μεταδοθεί απόψε.
"Πιστεύω πως το να μιλάμε για ζώνες προστασίας, πρώτον δεν είναι στο τραπέζι και δεύτερον είναι μια μη ρεαλιστική ιδέα ακόμη και για κράτη που είναι εχθρικά έναντι της Συρία», δήλωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ιδιωτικό φιλοκαθεστωτικό τηλεοπτικό κανάλι Αλ-Ντούνια.
Ο Άσαντ παραδέχθηκε πως το καθεστώς του δεν έχει ακόμη κερδίσει τη μάχη που διεξάγει εναντίον των ανταρτών και πως η μάχη αυτή θα πάρει ακόμη «καιρό», σύμφωνα με τα αποσπάσματα της συνέντευξης που δόθηκαν στη δημοσιότητα.
"Μπορώ να συνοψίσω την κατάσταση σε μια φράση: προοδεύουμε, η κατάσταση επί του πεδίου είναι καλύτερη, αλλά δεν έχουμε ακόμη κερδίσει, αυτό θα χρειαστεί ακόμη καιρό», δήλωσε στη συνέντευξη, η οποία θα μεταδοθεί απόψε εν εκτάσει.
Εξάλλου ο Άσαντ χλεύασε τις αποσκιρτήσεις που συκλόνισαν τους τελευταίους μήνες το καθεστώς του, εκτιμώντας πως η χώρα έχει πλέον «καθαριστεί» από τα πρόσωπα που, κατά τον ίδιο, στερούνται πατριωτισμού.
"Οι πατριώτες και οι εντάξει άνθρωποι δεν διαφεύγουν, δεν εγκαταλείπουν την πατρίδα. Τελικά, αυτή η επιχείρηση είναι θετική, είναι μια επιχείρηση αυτοκάθαρσης του κράτους, κατά πρώτον, και του έθνους γενικά», υπογράμμισε στη συνέντευξή του προς το Αλ-Ντούνια.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.