Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2012

Νυχτερινοί βομβαρδισμοί στο Χαλέπι

Επτά παιδιά νεκρά.. Ο αριθμός των νεκρών είναι «εξωφρενικός», δήλωσε ο διεθνής μεσολαβητής Λαχτάρ Μπραχίμι.

Περίπου είκοσι άνθρωποι, ανάμεσά τους επτά παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα από τους βομβαρδισμούς συνοικιών που ελέγχουν οι αντάρτες στο Χαλέπι, ανακοίνωσε συριακή μη κυβερνητική οργάνωση.
Επτά παιδιά και δύο ενήλικες σκοτώθηκαν στις συνοικίες Μαρζέ και Χανάνο και «πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν, ορισμένοι από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση», επισήμανε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Επίσης δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη συνοικία Μπουστάν αλ-Μπάσα.
Ο νέος διεθνής μεσολαβητής για τη Συρία Λαχτάρ Μπραχίμι στην πρώτη του ομιλία ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ σκιαγράφησε μια σκοτεινή εικόνα της Συρίας, τονίζοντας πως ο αριθμός των θυμάτων από τις συγκρούσεις «είναι εξωφρενικός» και πως οι ζημιές είναι «καταστροφικές» για τη χώρα.
Ο Μπραχίμι τόνισε πως είναι «απαραίτητη η στήριξη της διεθνούς κοινότητας» που παραμένει διχασμένη για τα μέσα επίλυσης της κρίσης στη Συρία.
«Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους είναι εξωφρενικός, οι ζημιές έχουν πάρει διαστάσεις καταστροφής και τα δεινά του λαού είναι τεράστια», είπε χαρακτηριστικά ο Μπραχίμι.
Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο από την αρχή των συγκρούσεων τον Μάρτιο του 2011 έχουν χάσει τη ζωή τους 26.000 άνθρωποι.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.