Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

FBI: Διαψεύδει τους ισχυρισμούς χάκερ περί κατοχής δεδομένων κατόχων συσκευών της Apple

Το FBI αρνείται τους ισχυρισμούς ομάδας χάκερς ότι έχει στην κατοχή του προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων κατόχων συσκευών της Apple.
Η κατασκευάστρια εταιρεία κινητών τηλεφώνων, Apple, διέψευσε την Τετάρτη ότι παρέδωσε τις ταυτότητες εκατομμυρίων συσκευών iPhone στο FBI, μόλις μία ημέρα αφότου η ομάδα χάκερς, με την ονομασία Antisec, υποστήριξε ότι έχει στην κατοχή της ένα αρχείο με λίστες του FBI όπου αναγράφονται οι κάτοχοι εκατομμυρίων συσκευών της Apple.
Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι «το FBI δεν ζήτησε από την Apple αυτές τις πληροφορίες και εμείς δεν τις δώσαμε στην υπηρεσία ή οποιοδήποτε άλλο οργανισμό».
Το FBI, αρνήθηκε επίσης τους ισχυρισμούς της Antisec. «To FBI έχει ενημερωθεί για τις δημοσιοποιημένες αναφορές που υποστηρίζουν ότι παραβιάστηκε ένας φορητός υπολογιστής της υπηρεσίας και ότι αποκαλύφθηκαν προσωπικά δεδομένα που αφορούν στις συσκευές της Apple», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το FBI. «Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν βάσιμα στοιχεία που υποδεικνύουν ότι η υπηρεσία ζήτησε ή απέκτησε τέτοιου είδους πληροφορίες.
Οι ανακοινώσεις του FBI έρχονται μία μόλις ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση στο διαδίκτυο ενός περιληπτικού αρχείου, το οποίο όπως υποστηρίζει η ομάδα Antisec, περιέχει τους σειριακούς αριθμούς ενός εκατομμυρίων συσκευών της Apple. Όπως ανέφερε την Τρίτη το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ομάδα κατάφερε να βρει τα ονόματα, τις διευθύνσεις και τους αριθμούς κινητών τηλεφώνων ανθρώπων που είχαν αγοράσει συσκευές της Apple.
Όπως δήλωσε η Antisec, ο λόγος για τον οποίο δημοσιοποίησε το περιληπτικό αρχείο είναι για να αποδείξει ότι οι ισχυρισμοί της ομάδας είναι βάσιμοι. Το πλήρες αρχείο, το οποίο απέκτησε τον Μάρτιο από το netbook ενός πράκτορα του FBI στη Νέα Υόρκη, περιέχει μια λίστα 12 εκατομμυρίων συσκευών.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.