Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Ν.Υ Τimes: Στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων το Δίκτυο Χακάνι

Το Δίκτυο Χακάνι θα συμπεριληφθεί στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να περιλάβουν στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων το Δίκτυο Χακάνι με έδρα το Πακιστάν, το οποίο κατηγορείται για μια σειρά αιματηρών επιθέσεων, γράφουν σήμερα στην ιστοσελίδα τους οι New York Times.
Η απόφαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να χαρακτηριστεί το Δίκτυο Χακάνι ξένη τρομοκρατική οργάνωση θα σημαίνει ότι θα επιβάλλονται ποινικές κυρώσεις εναντίον οποιουδήποτε παρέχει υλική βοήθεια στην οργάνωση, αλλά και κατάσχεση των περιουσιακών του στοιχείων στις ΗΠΑ.
Οι New York Τimes αποκαλύπτουν πως ανώτατοι αξιωματούχοι εξέφρασαν τη διαφωνία τους στην απόφαση αυτή τονίζοντας ότι θα επιδεινώσει τις σχέσεις των ΗΠΑ με το Πακιστάν και θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή αμερικανού στρατιώτη που κρατείται όμηρος από τα μέλη τη οργάνωσης.
Όμως αξιωματούχοι του υπουργείου Εξωτερικών και του αμερικανικού στρατού υπογράμμισαν πως ο χαρακτηρισμός του Δικτύου Χακάνι ως τρομοκρατική οργάνωση θα βοηθήσει στο να διακοπεί η χρηματοδότηση του σε χώρες όπως η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αλλά και στο να ασκηθεί πίεση στο Πακιστάν να αναλάβει δράση εναντίον των μαχητών του, γράφει η εφημερίδα.
Ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σχολιάζοντας στην εφημερίδα είπε: «όπως επισήμανε στις αρχές της εβδομάδας η υπουργός Εξωτερικών θα στείλει στην έκθεσή της για το δίκτυο Χακάνι σήμερα, 7 Σεπτεμβρίου, στο Κογκρέσο και θα ανακοινώσει την απόφασή της».
Το δίκτυο Χακάνι, που συνδέεται με την αλ Κάιντα κατηγορείται από τις ΗΠΑ για ορισμένες από τις χειρότερες επιθέσεις στο Αφγανιστάν, το τελευταίο διάστημα, ανάμεσά τους και αυτή εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στην Καμπουλ.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγορούν τις πακιστανικές μυστικές υπηρεσίες ότι στηρίζουν την οργάνωση, κάτι που οι αρχές του Ισλαμαμπάντ αρνούνται.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.