Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Την αρχηγία του Χαλιφάτου θέλει η Οθωμανική Αυτοκρατορία;



Της Phillis Chesler
Καθήτριας στο City University της Νέας Υόρκης


«Χορτοφάγος», είναι ένας χαρακτηρισμός που μπορεί να δοθεί στον Χίτλερ (που όντως ίσχυε). Ταυτόχρονα όμως μισούσε θανάσιμα τους Εβραίους, ενώ ήταν ένας γενοκτόνος εξολοθρευτής, του οποίου ο τυφλός ρατσισμός και οι αυτοκρατορικές του βλέψεις οδήγησαν στον θάνατο πέραν των 60 εκατομμυρίων.

Τον χαρακτηρισμό «ανθρωπιστές ακτιβιστές» μπορεί επίσης κάποιος να δώσει στους Τούρκους επιβαίνοντες στον «στολίσκο της ελευθερίας». Ωστόσο δεν παύουν από του να είναι Τούρκοι «ιεροί μαχητές» υποστηρικτές της τρομοκρατίας, αποστολή των οποίων ήταν να σκοτώσουν Εβραίους, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Στόχος της αποστολής ήταν η περαιτέρω δαιμονοποίηση του Εβραϊκού κράτους.


Πολεμιστές οι Ειρηνιστές
Οι λεγόμενοι «ανθρωπιστές», τουλάχιστον σε ένα σκάφος, ήταν οπλισμένοι με σιδερένια ρόπαλα και μαχαίρια. Ήταν πολεμιστές και όχι ειρηνιστές, που κραύγαζαν την Ισλαμική πολεμική ιαχή: «Εβραίοι θυμηθείτε το Χαιμπάρ. Ο στρατός του Μωάμεθ θα επιστρέψει!» Το Χαιμπάρ ήταν το τελευταίο Εβραϊκό χωριό που καταλήφθηκε από τον στρατό του Μωάμεθ το 628. Οι μάχες σηματοδότησαν την λήξη της Εβραϊκής παρουσίας στην Αραβία. Ακόμη και σήμερα Μουσουλμάνοι θεωρούν το γεγονός σαν τον πρόδρομο των μελλοντικών πολέμων εναντίον των Εβραίων. Σε συνάξεις και διαδηλώσεις εξτρεμιστών, η ιαχή αυτή ακούγεται συχνά ως απειλή εναντίον των Εβραίων και προειδοποίηση ότι θα πρέπει να αναμένουν να ηττηθούν και να σκοτωθούν και πάλι από Μουσουλμάνους.»

Σε αρκετά ενοχλητικά πλην πληροφοριακά βίντεο που κατέχει ο Jeff Dunetz, απεικονίζονται Ισραηλινοί στρατιώτες να ξυλοφορτώνονται με σιδερένια ρόπαλα. Οι σκηνές καταδεικνύουν ότι επρόκειτο για προγραμματισμένη επίθεση Τούρκων-Παλαιστινίων εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών, επίθεση που περιλάμβανε επίσης μαχαιρώματα, ξυλοδαρμούς, απόπειρες ρίψης αυτοσχέδιων εμπρηστικών βομβών, ρίψη στρατιωτών από το σκάφος και άλλες ενέργειες.»

«Ο στολίσκος, με επικεφαλής τους Τούρκους, ήταν μία αρμάδα μίσους και βίας προς υποστήριξη της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς και μία προσχεδιασμένη και αποτρόπαια πρόκληση» δήλωσε ο Ισραηλινός αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών Ντάνι Αγιαλόν. «Οι οργανωτές είναι καλά γνωστοί για τους δεσμούς τους με την παγκόσμια τρομοκρατία, την Αλ Κάιντα και την Χαμάς, καθώς και για το λαθρεμπόριο όπλων και τις τρομοκρατικές δολοφονικές επιθέσεις. Πρόθεση τους ήταν η άσκηση βίας, η μέθοδος τους ήταν βίαιη και τα αποτελέσματα δυστυχώς εξίσου βίαια. Το Ισραήλ έπραξε ό,τι ήταν δυνατόν για αποφυγή αυτού του ενδεχομένου και εκφράζει λύπη για την απώλεια ζωών.»

Ως αναμενόταν, Αραβικός, Ευρωπαϊκός και φιλελεύθερος τύπος θεωρεί το Ισραήλ ως τον αιμοσταγή θύτη και τις ενέργειες του απεχθείς.

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί όπλα ακινητοποίησης, πλαστικές σφαίρες ή στα πλοία να επιβιβάζονταν περισσότεροι στρατιώτες. Αρχικά, οι καταδρομείς έφεραν όπλα που εκτοξεύουν μπογιά. Και το ερώτημα είναι: Πόσοι Ισραηλινοί χωρούν σε ένα σκάφος; Ένας μάλιστα Ισραηλινός υποστηρίζει ότι οι στρατιώτες θα έπρεπε να είχαν περικυκλώσει όλα τα σκάφη και να τα ακινητοποιούσαν.

Και ερωτώ: Και μετά τι θα κάναμε με αυτούς;
Απαντά αυτός: Nα διαπραγματευθούμε
Και λέω εγώ: Είσαι τρελός; Να διαπραγματευθούμε με τρομοκράτες; Και μετά να τους σιτίσουμε, να τους παράσχουμε στέγη, να τους προστατεύσουμε; Αυτούς που δεν συμφώνησαν καν να μεταφέρουν τρόφιμα και ένα σημείωμα στον στρατιώτη Gilad Shalit που απήχθη από Παλαιστίνιους το 2006; Παρόλα αυτά, το Ισραήλ περιέθαλψε τους τραυματισμένους τρομοκράτες και στέγασε τους «ακτιβιστές» σε κλιματιζόμενες.
Απαντά αυτός: Ίσως η επιχείρηση να έπρεπε να είχε προετοιμαστεί καλύτερα.

Είμαι πεπεισμένος ότι οι χειρισμοί που έγιναν την επομένη ήταν καλύτεροι από αυτούς στη διάρκεια της μάχης. Το πρόβλημα ωστόσο είναι ότι παρόλο που οι Ισραηλινοί έτυχαν επίθεσης ευρισκόμενοι σε αυτοάμυνα, οι «μαχητές» εξακολουθούν να θεωρούνται «μάρτυρες.»

Γιατί όμως η Τουρκία επιτέθηκε στο Ισραήλ; Πόσης Ιρανικής υποστήριξης έτυχε; Κάποτε, η Τουρκία ήταν καταφύγιο για τους Εβραίους που κινδύνευαν από την Χριστιανική Ιερά Εξέταση.

Πριν πάρα πολλά χρόνια, η Μουσουλμανική Τουρκία πρόσφερε καταφύγιο στην χήρα Dona Gracia HaNasi, ηγέτιδα των Εβραίων, που είχε διαφύγει από την Χριστιανική Ισπανία και Πορτογαλία. Η εύπορη Gracia έζησε αρχικά στην Ιταλία και το 1552 βρήκε καταφύγιο στην Κωνσταντινούπολη. Σήμερα στην πόλη εξακολουθούν να ζουν αρκετοί εύποροι Εβραίοι, και αυτό παρά τις επιθέσεις εναντίον δύο συναγωγών το 2003. Διερωτώμαι πόσο ασφαλείς είναι και για πόσο καιρό.


Τουρκική ιστορία και γενοκτονία
Ο κόσμος πιστεύει ότι οι Εβραίοι, οι Χριστιανοί και άλλοι άπιστοι ζούσαν ειρηνικά και ευτυχισμένοι σε κατεχόμενες από τους Μουσουλμάνους περιοχές. Αυτό είναι ένα Μεγάλο Ψέμα. Η ιστορία των Τούρκων βρίθει από βία και γενοκτονία. Εποίκισαν ολόκληρη την Μέση Ανατολή και προσηλύτισαν ή δολοφόνησαν όσους αντιστάθηκαν. Το Ισλαμικό φυλετικό και θρησκευτικό απαρτχάιντ άκμασε.

Μέχρι και σήμερα, οι Τούρκοι εξακολουθούν να αρνούνται την Αρμενική γενοκτονία. Η εποχή του Κεμάλ Ατατούρκ έχει παρέλθει. Στις αρχές του 1920 επέβαλε στους Ισλαμιστές την κοσμική δημοκρατία αφαιρώντας την μαντίλα από τις γυναίκες. Σήμερα, οι Ισλαμιστές κερδίζουν ξανά. Οι γυναίκες επανέφεραν την μαντίλα και οι φόνοι τιμής παρουσιάζουν αυξητική τάση, τόσο στην Τουρκία όσο και μεταξύ Τούρκων που ζουν στην Ευρώπη.

Όλα αυτά συντελούνται ενώ έχουμε σχεδόν εντάξει την Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Διερωτώμαι αν ως μέλος θα ενέτεινε τον αντι-Ισραηλινό Ισλαμισμό της ή κατά πόσον η υποψηφιότητα της είναι απλά μία μεθοδευμένη κίνηση πλήρως ευθυγραμμισμένη με τα σχέδια του Ιράν. Για χρόνια η Τουρκία είχε ταχθεί εναντίον των κυρώσεων κατά της Τεχεράνης. Ήταν η πρώτη χώρα που συνεχάρη τον Αχμαντινεντζιάτ για την επανεκλογή του, ενώ το 2009 σύσφιξε ακόμη περαιτέρω τις οικονομικές σχέσεις με το Ιράν. Αναμένω από τον ΟΗΕ και τις ΗΠΑ να καταδικάσουν αυτή την απρόκλητη επίθεση εναντίον ενός ανεξάρτητου κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.