Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ στη Γάζα

Πέντε Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με ιατρικές πηγές, από δύο αεροπορικά ισραηλινά πλήγματα το απόγευμα χθες και τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στη Γάζα, έπειτα από εκτοξεύσεις ρουκετών από την περιοχή στο Ισραηλινό έδαφος.

Δύο πολίτες τραυματίστηκαν από την εκτόξευση δύο πυραύλων από ισραηλινό ελικόπτερο εναντίον μιας μεταλλουργίας στη Ζεϊτούν, στο νότιο τμήμα της Γάζας, σύμφωνα με νοσοκόμους κι αυτόπτες μάρτυρες. Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας είπαν ότι η αστυνομία εκκένωσε όλα τα αστυνομικά κτίρια και τις υπηρεσίες ασφαλείας υπό το φόβο ισραηλινών αντιποίνων για τις επιθέσεις με τέσσερις ρουκέτες τύπου Γκραντ, που έπληξαν μια περιοχή κοντά στην πόλη Μπιρ Σέμπα, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί.

Η δεύτερη επιδρομή με στόχο ένα σπίτι στη συνοικία αλ Τούφα προκάλεσε τρεις τραυματισμούς. Μια εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού επιβεβαίωσε τα αεροπορικά πλήγματα μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο. Είπε πως στόχος ήταν τοποθεσίες όπου γίνονταν «τρομοκρατικές δραστηριότητες (. . .) και ένα εργαστήριο όπου κατασκευάζονταν όπλα».

Ο επικεφαλής των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων στρατηγός Μπένι Γκαντζ είχε δηλώσει χθες ότι η κλιμάκωση των εκτοξεύσεων ρουκετών απαιτούν μια «αντίδραση» από πλευράς Ισραήλ, προσθέτοντας ότι «είμαστε έτοιμοι».

kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.