Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Διαπραγματεύσεις Αφγανών με Ταλιμπάν

Αντιπροσωπεία από το Κανταχάρ στην Κουέτα για επαφές με τους Ταλιμπάν.
Μία ομάδα Αφγανών αξιωματούχων από την επαρχία Κανταχάρ αναχώρησε από τη χώρα με προορισμό την πακιστανική πόλη Κουέτα, προκειμένου να συναντηθεί με ηγετικά στελέχη των Ταλιμπάν και να διερευνήσουν τις πιθανότητες για ειρήνευση, τόνισε σήμερα εκπρόσωπος του επαρχιακού ειρηνευτικού συμβουλίου.

«Βρισκόμαστε σ’ επαφή με μεσαία στελέχη της ηγεσίας των Ταλιμπάν στην Κουέτα επί κάποιο διάστημα. Το τελευταίο 10ήμερο, αντιπροσωπεία από το ειρηνευτικό συμβούλιό μας έχει μεταβεί στην Κουέτα τρεις φορές ανά δύο, ή τρία μέλη», τόνισε ο επικεφαλής του ειρηνευτικού συμβουλίου του Κανταχάρ, Άτα Μοχάμαντ Αχμάντι.

Προς το παρόν δεν έχει καταστεί δυνατόν να επιβεβαιωθεί η είδηση από Πακιστανικής πλευράς. Το Πακιστάν θεωρείται σημαντικός παράγοντας στις προσπάθειες για την εξεύρεση μίας ειρηνευτικής λύσης στο Αφγανικό, αλλά η ίδια η χώρα επιμένει να αρνείται πως προσφέρει καταφύγιο στους στασιαστές και ότι δεν υπάρχει παρουσία των Ταλιμπάν στην Κουέτα, πόλη κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.