Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Νοτιοκορεατική άσκηση κοντά στα σύνορα με τη Β. Κορέα


Με τη χρήση πραγματικών πυρών.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας πραγματοποίησαν σήμερα στρατιωτικά γυμνάσια με τη χρήση πραγματικών πυρών κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα στην Κίτρινη Θάλασσα, παρά τις απειλές της Πιονγκγιάνγκ ότι θα προέβαινε σε αντίποινα εάν παραβιαζόταν η μεθόριος, είπαν αξιωματούχοι.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι στην άσκηση «ρουτίνας» αυτή, τη δεύτερη από την έναρξη της χρονιάς, χρησιμοποιήθηκαν αυτοκινούμενα πυροβόλα, κανόνια Vulcan, επιθετικά ελικόπτερα Cobra κ.ά. οπλικά συστήματα.

Σύμφωνα με το νοτιοκορεάτικο υπουργείο Άμυνας οι ασκήσεις άρχισαν περίπου στις 10:00 τοπική ώρα [03:00 ώρα Ελλάδας] και επρόκειτο να διαρκέσουν ως και δύο ώρες.

Η Νότια Κορέα είχε ειδοποιήσει για τις ασκήσεις αυτές με ένα μήνυμα που είχε στείλει μέσω του χωριού Πανμουντζόμ χθες.

Η Πιονγκγιάνγκ απάντησε προειδοποιώντας τη Νότια Κορέα ότι θα προβεί σε «πλήγματα αντιποίνων χωρίς έλεος» εάν οβίδες έπεφταν στα ύδατα που διεκδικεί η Βόρεια Κορέα.

Η Σεούλ, ανέφερε ο βορειοκορεάτικος στρατός, «δεν πρέπει να ξεχάσει ποτέ το μάθημα» του βομβαρδισμού της νήσου Γιονγκπιόνγκ το Νοέμβριο του 2010, που είχε αποβεί στο θάνατο τεσσάρων Νοτιοκορεατών, σε αντίποινα για μια άσκηση με τη χρήση πραγματικών πυρών στην διάρκεια της οποίας οβίδες είχαν πέσει, κατά την Πιονγκγιάνγκ, στα χωρικά της ύδατα.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.