Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Τέλος παιγνιδιού στην Εγγύς Ανατολή

Ενώ οι μάχες δεν έχουν ακόμη τελειώσει στην εξεγερμένη περιοχή της Χομς και ενώ οι συριακές και λιβανικές αρχές δεν ανακοίνωσαν ακόμη τα αποτελέσματα των προσφάτων επιχειρήσεων εκκαθάρισης τους, ο Τιερί Μεϊσάν έκανε έναν πρώτο απολογισμό την Δευτέρα το βράδυ στο πρώτο κανάλι της ρωσικής τηλεόρασης.
Πληροφορίες από πρώτο χέρι που μοιραζόμαστε με τους αναγνώστες του Δικτύου Βολταίρου.


Για έντεκα μήνες, οι δυνάμεις της Δύσης και του Κόλπου οδηγούν μια εκστρατεία αποσταθεροποίησης στη Συρία. Αρκετές χιλιάδες μισθοφόροι διείσδυσαν στη χώρα. Προσλαμβάνονται από επιτηδείους της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ σε κοινότητες σουνιτών εξτρεμιστών, και ήρθαν να ανατρέψουν τον «αλουίτη σφετεριστή» Μπασάρ αλ-Άσαντ και να επιβάλουν μια δικτατορία ουαχαμπιτικής εμπνευσμένης.
Διαθέτουν το πιο εξελιγμένο στρατιωτικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων νυχτερινής όρασης, κέντρων επικοινωνίας και μαχητικά ρομπότ για αντάρτικο των πόλεων. Υποστηριζόμενοι κάτω από το τραπέζι από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, έχουν επιπλέον πρόσβαση στις απαραίτητες στρατιωτικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των δορυφορικών εικόνων των κινήσεων των συριακών στρατευμάτων, και υποκλοπών των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.
Διαβάστε Περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.