Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Στρατιωτική Βάση στην Κύπρο ζητά το Ισραήλ




Απο την ημέρα της ανακοινώσεως της επίσκεψης του ισραηλινού Πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στις 16 Φεβρουαρίου, (σε μια ιστορικής σημασίας επίσκεψη.στην Κύπρο) πλήθος δημοσιευμάτων σε ισραηλινές, Κυπριακές και τουρκικές εφημερίδες και ιστότοπους κάνουν λόγο για το ενδεχόμενο δημιουργίας στρατιωτική βάσης των Ισραηλινών στην Κύπρο.Στο πλαίσιο αυτό υπήρξε μια γενική αναφορά της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz η οποία επεσήμανε ότι ένα από τα δύο θέματα που θα κυριαρχήσουν στις συνομιλίες κατα την επίσκεψη του ισραηλινού πρωθυπουργού είναι -κατά πάσα πιθανότητα- και το ισραηλινό αίτημα να επιτραπεί σε αεροσκάφη της χώρας να σταθμεύουν στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» (η οποία και είχε δημιουργηθεί για να σταθμεύουν ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη) στην Πάφο.
Αυτό το δημοσίευμα αποτέλεσε αντικείμενο υπερβολικής προβολής στα τουρκικά ΜΜΕ κάτι που αμ΄τι άλλο καταδεικνύει την ανησυχία της Αγκυρας για μια τέτοια εξέλιξη..

Μέσα σε αυτο το κλίμα έρχεται να προστεθεί σημερινό δημοσίευμα της Ισραηλινής Εφημερίδας Jerusalem Post στο οποίο και γίνεται λόγος για την εγκατάσταση βάσης με σκοπό να παρέχει υποστήριξη στις δυνάμεις της IAF κατά την διάρκεια επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή.Παράλληλα γίνεται λόγος και για το ενδεχόμενο προστασίας των περιοχών της Μεσογείου Θάλασσας με μεγάλο ενεργειακό ενδιαφέρον για το Ισραήλ.

Πηγή http://infognomonpolitics.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.