Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου 2012

Νέες μάχες νότια και ανατολικά της Δαμασκού


Δημοσίευση : 30 Aυγούστου 2012
Οι αντάρτες λένε ότι κατέρριψαν μαχητικό αεροσκάφος.
Μάχες ξέσπασαν σήμερα το ξημέρωμα ανάμεσα στο συριακό στρατό και τους αντάρτες στα ανατολικά και στα νότια της Δαμασκού, ανέφεραν αντικαθεστωτικοί ακτιβιστές, την επομένη άλλης μιας αιματηρής ημέρας στη χώρα.
Πυρά του στρατού ακούγονταν το πρωί στο ανατολικό προάστιο Καμπούν, σύμφωνα με το Γενικό Συμβούλιο της Συριακής Επανάστασης, ένα δίκτυο ακτιβιστών.
Συγκρούσεις με την εμπλοκή πολυβόλων και αρμάτων μάχης μαίνονταν επίσης στο προάστια Τανταμόν, νότια της πρωτεύουσας, σύμφωνα με τις Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού, ένα άλλο δίκτυο αντικαθεστωτικών.
Στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ, στο ανατολικό τμήμα της Συρίας, αντάρτες βομβάρδισαν με όλμους το αρχηγείο των υπηρεσιών ασφαλείας του στρατού στην πόλη Μπουκάμαλ, ενώ μάχες μαίνονταν και στην πόλη Ντέιρ αλ Ζορ, κοντά σε ένα άλλο αρχηγείο της ασφάλειας του στρατού, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Εκατόν είκοσι οκτώ άνθρωποι -77 πολίτες, 19 αντάρτες και 32 στρατιώτες--, ανέφερε το Παρατηρητήριο. Οι 44 από τους πολίτες σκοτώθηκαν στην πρωτεύουσα, ανέφερε η ίδια συριακή μη κυβερνητική οργάνωση η οποία εδρεύει στην Βρετανία.
Οι μάχες στην Δαμασκό εντάσσονται σε μια επιχείρηση των ένοπλων δυνάμεων που αποπειρώνται να ανακαταλάβουν μια περιοχή ανατολικά της πρωτεύουσας όπου έχουν οχυρωθεί αντάρτες, είπε ένας διοικητής των ανταρτών στην Δαμασκό.
Το Παρατηρητήριο έκανε εξάλλου λόγο για ανακάλυψη έξι πτωμάτων που δεν αναγνωρίστηκαν στις συνοικίες Τζομπάρ (ανατολικά) και Κάνταμ (νότια), ενώ υπάρχουν εξάλλου φόβοι και για άλλα θύματα μετά τους σφοδρούς βομβαρδισμούς στην διάρκεια της νύχτας στη Ζαμάλκα, ανατολικά της Δαμασκού.
Στο μεταξύ, Σύροι αντάρτες ανέφερα ότι κατέρριψαν ένα συριακό μαχητικό αεροσκάφος στην βορειοδυτική επαρχία της Ιντλίμπ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.
Η ταξιαρχία των Σύρων Μαρτύρων ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως το αεροπλάνο καταρρίφθηκε κοντά στην πόλη αλ Ταγιαμπίγια. Ένα βίντεο που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Αραμπίγια απεικόνιζε καπνό στον ουρανό κι έναν άνθρωπο να πέφτει με αλεξίπτωτο. Ένα ελικόπτερο του στρατού πετούσε στην περιοχή αναζητώντας τον πιλότο.
Πάνω από 25.000 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους πολίτες, έχουν χάσει τη ζωή τους από το ξέσπασμα της εξέγερσης εναντίον του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, τον Μάρτιο του 2011.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.