Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Νέοι αεροπορικοί βομβαρδισμοί στη Δαμασκό και το Ιντλίμπ


Η συριακή αεροπορία βομβάρδισε σήμερα το πρωί τη Δαμασκό και τα περίχωρά της καθώς και χωριά της επαρχίας Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Ισχυρές εκρήξεις ακούσθηκαν στην πρωτεύουσα, ανέφερε η μη κυβερνητική αυτή οργάνωση, η οποία τόνισε ότι «σύμφωνα με ακτιβιστές, οι εκρήξεις αυτές οφείλονται σε βομβαρδισμούς από ελικόπτερα του στρατού της συνοικίας Χατζάρ αλ-Ασουάντ της νότιας Συρίας και προκάλεσαν τραυματισμούς».
Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι στρατιωτικό αεροσκάφος βομβάρδισε τη Χαράστα, 10χλμ βορειοδυτικά της πρωτεύουσας.
Στη βορειοδυτική χώρα, στην επαρχία Ιντλίμπ, μαχητικά-βομβαρδιστικά πραγματοποίησαν τρεις αεροπορικές επιδρομές στα χωριά Τελ Μανάς και Μάαρ Σαμαρίν.
Εξάλλου, σποραδικές μάχες σημειώνονται ανάμεσα σε τακτικά στρατεύματα και αντάρτες, κυρίως του ισλαμιστικού Μετώπου αλ-Νόσρα, το οποίο έχει αναλάβει την ευθύνη για πολλές επιθέσεις από την έναρξη της κρίσης, γύρω από τη στρατηγικής σημασίας βάση Ουάντι Ντέιφ.
Στο Χαλέπι, μάχες σημειώθηκαν τη νύχτα ανάμεσα στον τακτικό στρατό και τους αντάρτες σε πολλά μέτωπα. Ο στρατός βομβάρδισε πολλές συνοικίες, σκοτώνοντας ένα κορίτσι στην αλ-Σαφίρα.
'Ενας πολίτης σκοτώθηκε στην επαρχία Ιντλίμπ όπου σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διεξάγονται μάχες ανάμεσα σε στρατιώτες και αντάρτες.
Στη νότια Συρία και συγκεκριμένα στην περιοχή της Ντεράα, συνεχίζονται σήμερα οι βομβαρδισμοί από το συριακό πυροβολικό που άρχισαν τη νύχτα.
Χθες, 152 άνθρωποι έχασαν τη ζωή της σ' ολόκληρη τη χώρα, 58 πολίτες, 48 αντάρτες και 46 στρατιώτες.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.