Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Παραίτηση Πετρέους από CIA λόγω εξωσυζυγικής σχέσης


Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της CIA στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους μετά την αποκάλυψη της εξωσυζυγικής του σχέσης με τη συγγραφέα της βιογραφίας του Πόλα Μπρόντγουελ. Οπως αναφέρει ο ίδιος ο πολλάκις παρασημοφορημένος στρατηγός, σε επιστολή του προς τους εργαζομένους στην αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών, συναντήθηκε την Πέμπτη με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, από τον οποίο ζήτησε «να του επιτρέψει να παραιτηθεί για προσωπικούς λόγους από τα καθήκοντά του», όπως και έγινε. Στην ίδια επιστολή ο «τεσσάρων αστέρων» στρατηγός αναφέρει «υπήρξα παντρεμένος επί 37 χρόνια, αλλά έδειξα εξαιρετικά κακή κρίση διατηρώντας αυτή την εξωσυζυγική σχέση. Τέτοια συμπεριφορά είναι απαράδεκτη, τόσο για έναν σύζυγο όσο και για τον επικεφαλής μιας υπηρεσίας σαν τη δικιά μας».
Ωστόσο, παραμένουν πολλά κενά και αναπάντητα ερωτήματα στην υπόθεση, όπως για παράδειγμα πόσα χρόνια διαρκούσε το ειδύλλιο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, όλα αποκαλύφθηκαν πριν από μερικούς μήνες κατά τη διάρκεια έρευνας του FBI στον λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του στρατηγού. Ο πρόεδρος Ομπάμα σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «ο στρατηγός Πετρέους έκανε την πατρίδα μας πιο ασφαλή και πιο ισχυρή». Χρέη επικεφαλής της CIA εκτελεί για την ώρα ο αναπληρωτής επικεφαλής Μάικλ Μορέλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.