Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2013

Περιφορά του φερέτρου του Τσάβες στους δρόμους του Καράκας

Οι αρχές της χώρας δεν έχουν αποσαφηνίσει πού πρόκειται να ενταφιασθεί ο Τσάβες μετά την αυριανή κηδεία του.

Με συνοδεία στρατιωτικού αγήματος, το φέρετρο που περιέχει τη σορό του αποθανόντος προέδρου της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες μεταφέρεται από το νοσοκομείο μέσα από τους δρόμους του Καράκας, όπου έχουν συγκεντρωθεί πλήθη κόσμου για να θρηνήσουν και να αποτίσουν την ύστατη τιμή στον ηγέτη της χώρας.
Οι στρατιώτες τοποθέτησαν το φέρετρο σε ένα όχημα, το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από το νοσοκομείο, όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο Τσάβες. «Ο Τσάβες στο Πάνθεον», φώναζαν οι πιστοί οπαδοί του, αναφερόμενοι στο μαυσωλείο που έχει ανεγερθεί για να φιλοξενήσει το λείψανο του ήρωα του απελευθερωτικού αγώνα στην νοτιοαμερικανική ήπειρο Σιμόν Μπολίβαρ.
Οι αρχές της χώρας δεν έχουν αποσαφηνίσει πού πρόκειται να ενταφιασθεί ο Τσάβες μετά την αυριανή κηδεία του. Σήμερα, εξάλλου, το ΣΑ του ΟΗΕ τήρησε ενός λεπτού σιγή προς τιμήν του Τσάβες πριν την έναρξη των εργασιών του. Ο ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν --του οποίου η χώρα προεδρεύει στο ΣΑ για τον μήνα Μάρτιο-- εξέφρασε από την πλευρά του τα «βαθιά συλλυπητήρια» και κάλεσε τους συναδέλφους του «να τιμήσουν τη μνήμη» του νεκρού προέδρου.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.