Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Στα τέλη Μαΐου η ανάλυση των δειγμάτων από τη σορό του Γιάσερ Αραφάτ




Τα αποτελέσματα της ανάλυσης των δειγμάτων που ελήφθησαν από τη σορό του Γιάσερ Αραφάτ δεν θα γίνουν γνωστά πριν από το τέλος Μαΐου το νωρίτερο, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του ελβετικού εργαστηρίου που έχει αναλάβει την εξέταση των δειγμάτων αυτών.
"Υπάρχουν δύο σειρές αναλύσεων που θα πρέπει να γίνουν, η πρώτη έχει ολοκληρωθεί και θα αρχίσουμε τη δεύτερη, δεν θα υπάρξουν απτά αποτελέσματα πριν από το τέλος Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ελβετικού εργαστηρίου.
Στις αρχές Δεκεμβρίου του 2012, ο καθηγητής Πατρίς Μανζέν, διευθυντής του πανεπιστημιακού κέντρου ιατροδικαστικής της Λωζάννης, το οποίο είναι υπεύθυνο για την εξέταση των δειγμάτων αυτών, είχε δώσει ένα χρονικό περιθώριο 3-4 μηνών.
Μόλις ολοκληρωθούν οι σειρές των αναλύσεων, θα αρχίσει η φάση της ερμηνείας των αποτελεσμάτων, ακολουθούμενη από τη σύνταξη μιας έκθεσης και τελικά την επίσημη παρουσίασή της, δήλωσε ακόμη ο εκπρόσωπος για να δικαιολογήσει την παράταση των προθεσμιών.
Εξήντα δείγματα ελήφθησαν πέρυσι από τη σορό του Γιάσερ Αραφάτ στη Ραμάλα, και στη συνέχεια στάλθηκαν για ανάλυση σε τρεις ομάδες ερευνητών, Ελβετών, Γάλλων και Ρώσων.
Κάθε ομάδα εκτελεί το έργο της χωριστά, χωρίς επαφή με τις άλλες, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της ελβετικής ομάδας.
Η έρευνα επικεντρώνεται στην πιθανότητα δηλητηρίασης του Γιάσερ Αραφάτ, ο οποίος πέθανε πριν από οκτώ χρόνια.
Μια ασυνήθιστα υψηλή παρουσία πολωνίου —μια τοξική ραδιενεργή ουσία— βρέθηκε από το εργαστήριο της Λωζάννης σε προσωπικά αντικείμενα (ρούχα) του Αραφάτ που φορούσε κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στη Γαλλία, και εστάλησαν για εξέταση από τη χήρα του.
Αν τα δείγματα που ελήφθησαν επιβεβαιώσουν τη θεωρία της δηλητηρίασης, οι Παλαιστίνιοι ηγέτες θα προσφύγουν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ), ανακοίνωσε ο πρόεδρος της παλαιστινιακής επιτροπής έρευνας Τάουφικ Τιράουι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.